Doi administratori şi un contabil, un triunghi evazionist

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal privindu-i pe Leontin M. (36 ani) din Şanţ, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, Nicoleta T. (39 ani) din Bistriţa, contabil al unor societăţi comerciale din Bistriţa, şi Vasile R. (38 ani) din Reteag, administrator al unei societăţi comerciale din Beclean.
Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
„În cadrul cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în perioada 2008-2009, având calitatea de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au realizat un circuit financiar cu facturi fiscale fictive în vederea creşterii cifrei de afaceri şi deducerii TVA-ului aferent achiziţiilor, tranzacţii comerciale care au avut ca obiect materiale de construcţii pentru o pensiune agroturistică din localitatea Şanţ, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 557.979 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei bistriţene.
În acest dosar, cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5