Reprezentanţii unei firme din Şanţ, cercetaţi pentru evaziune fiscală

        Reprezentanţii unei societăţi comerciale din Şanţ sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

          „La data de 13 mai a.c., a fost dispusă începerea urmăririi penale într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că în perioada 2012-2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale din localitatea Şanţ ar fi dispus înregistrarea  în documentele contabile ale societăţii a unor facturi fiscale care conţineau operaţiuni comerciale nereale.         Totodată, reprezentanţii societăţii respective ar fi omis emiterea unor facturi pentru avansul încasat de la o altă societate comercială din Rodna, consecinţa fiscală fiind necolectarea TVA şi neînregistrarea sumelor încasate cu titlu de avans”, se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 527.627 de lei,  nu a fost recuperat, însă au fost întreprinse demersurile necesare în vederea instituirii măsurilor asiguratorii.     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5