Un bistriţean şi un clujean, cercetaţi pentru evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal complex privind pe C.C. de 33 ani din Bistriţa şi M.A de 30 ani din Cluj-Napoca, anunţă purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, subinspectorul Antonela Gorgan.

Cei doi tineri ardeleni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosirea cu rea-credinţă de bunuri sau de creditul, de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia”.

Astfel, în perioada mai – iunie 2008, având calitatea de reprezentanţi a două societăţi comerciale din Bistriţa, respectiv Dej au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii din Bistriţa facturi fiscale fictive în valoare de 551.803 lei, emise de societatea din Dej, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 55.152 lei. Totodată, prin înregistrarea în evidenţa contabilă a acestor operaţiuni fictive, învinuitul C.C. s-a folosit de creditul societăţii, ridicând din conturile bancare ale firmei suma de 362.492 lei sub, pretextul achitării unor cheltuieli, dar în realitatea suma a fost utilizată în scopuri personale şi contrare intereselor societăţii. Cercetările continuă în acest dosar de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5