Administratori bistriţeni, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Procurorii bistriţeni au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, administratori ai unor societăţi, pentru comiterea unor infracţiuni la regimul fiscal. Astfel, un administrator va da explicaţii în faţa instanţei de judecată pentru evaziune fiscală, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălării de bani. În perioada noiembrie 2014 - octombrie 2015, C.C., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, „a dispus înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fictive, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în sumă de 143.051, 23 lei, în dauna bugetului de stat”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Suma aferentă facturilor fiscale, de 300.409,42 lei, în care se include şi suma menţionată mai sus, şi-a însuşit-o, ascunzând astfel provenienţa ilicită.

         S.N.V. şi C.D. au fost trimişi în judecată pentru  evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani şi intigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Inculpatul S.N.V., în perioada martie – iunie 2012, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a dispus înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fictive, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în sumă de 55.563,49 lei, în dauna bugetului de stat. Acesta a solicitat altei persoane să întocmească facturile fictive, iar suma aferentă facturilor fiscale, de 116.683,14 lei, în care se include şi suma de 55.563,49 lei, şi-a însuşit-o, ascunzând astfel proveninenţa ilicită. În aceeaşi perioadă, inculpatul C.D. a semnat facturi şi chitanţe nereale privitor la operaţiunile fictive menţionate, contribuind la cauzarea prejudiciului”, menţionează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

         Altfel, în luna decembrie, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate 408 cauze penale, dispunându-se tirmiterea în judecată  a 71 inculpaţi, prin rechizitorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5