Aproape 80 de persoane, trimise în judecată în decembrie

Luna trecută, procurorii bistriţeni au soluţionat un numar de 438 cauze penale, dintre acestea, într-un număr de 60 cauze dispunându-se trimiterea în judecată, prin rechizitorii, a unui număr de 77 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sângeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
A fost aplicată amenda administrativă - urmare neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni - în 85 cauze, faţă de 95 învinuiţi/făptuitori.
***
I.P. şi S.M.P., aflaţi în arest, au fost trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat şi dare de mită. Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în cursul anului 2013, urmare plăţii unor sume de bani sau predării de produse alimentare unor agenţi de pază, cei doi au sustras combustibil din vagoanele CFR garate în Staţia CFR Năsăud. Ulterior, motorina a fost revalorificată, cauzând o pagubă de peste 12.000 lei.
***
F.M. O., arestat într-o altă cauză, va ajunge în faţa instanţei pentru comiterea unor infracţiuni de denunţare calomnioasă şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. În perioada 2012 - ianuarie 2013, „în mai multe rânduri, prin persoane neidentificate, din mediul penitenciar, a sesizat prin denunţuri, pe lucrătorii de poliţie, în legatură cu învinuiri mincinoase (de comitere de fapte penale, de pruncucidere şi furt calificat, de către fosta concubină) şi totodată a întocmit un denunţ fals, in numele altor persoane, care în realitate nu l-au întocmit.

***
Un administrator bistriţean – Ş.B. – a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă la evaziune fiscală. Acesta a încercat, pe baza unor facturi fiscale fictive, să obţină rambursarea nelegala de TVA (de 328.862,40 lei), de la bugetul de stat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5