Peste 60 de persoane, trimise în judecată în luna septembrie

            Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate 426 cauze penale, peste jumătate fiind instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa.   Dintre acestea, într-un număr de 51 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 62 inculpaţi.

           „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sângeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.    

          În alte 80 cauze, faţă de 87 învinuiţi/făptuitori, a fost aplicată amenda administrativă, urmare neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni.   În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

          În luna septembrie, procurorii au solicitat instanţelor de judecată aprobarea de cereri de luare a măsurii arestării preventive în 7 cauze, cererile fiind admise. De asemenea, au fost formulate cereri de autorizare a efectuării unor percheziţii domiciliare în 3 cauze, cererile fiind  admise, dar şi patru cereri de autorizarea unor interceptări ori înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări, care au fost admise.

          Printre cauzele soluţionate cu trimitere în judecată se numără şi un dosar în care inculpat este B.I.L, pentru comiterea unor infracţiuni de contrabandă cu arme, deţinere fără drept de armă neletală şi furt calificat. Tot la instanţa de judecată au ajuns şi S.A. şi S.V. pentru comiterea unor infractiuni de contrabandă cu ţigări, la locuinţele acestora fiind descoperite, în decembrie 2011, peste 900 de pachete de ţigări nemarcate şi netimbrate, cauzând un prejudiciu total de peste 12.000 lei, prin neplata la autoritatea vamală a sumelor aferente (taxe vamale, TVA şi accize).

          ***  

          Doi administratori bistriţeni, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

           Doi bistriţeni au fost trimişi în judecată, luna septembrie, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptele petrecându-se acum patru ani. Administratorul I.T, „în perioada ianuarie-decembrie 2009, deşi a reţinut pe state de plată, impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă, nu le-a virat în termenul scadent, acumulând datorii de 159.302 lei, la bugetul de stat”.

          Un alt administrator  - F. T. S. – a fost deferit justiţiei pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, evaziune fiscală prin stopaj la sursă şi folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii. „În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2008-2009, a înregistrat în evidenţa contabilă, cheltuieli fictive, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu de peste 48.000 lei, şi a reţinut dar nu a virat la bugetul de stat, impozitele si contributiile datorate, în suma de peste 12.000 lei, totodată, scoţând din patrimoniul societăţii, suma de 289.187 lei, pe care a utilizat-o cu rea credinţă”, se arată în comunicat.

         Alte două persoane, domnul C.V. şi doamna V.D.F., au fost trimişi în judecată pentru fals în inscrisuri sub semnatură privată, uz de fals şi tentativă la înşelaciune. În cursul lunii septembrie 2011, cei doi „s-au folosit de acte false, încercând să inducă în eroare pe reprezentanţii unei unităţi bancare, de la care urmareau să obţină un credit de 42.200 lei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5