Starea infracţională în judeţul Bistriţa-Năsăud

- în luna septembrie 2008 -

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate, în luna septembrie 2008, un număr de 402 cauze.

Dintre acestea, într-un număr de 33 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii a unui număr de 41 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

- Bălan Rareş Gheorghe (minor) – arestat – pentru comiterea unor infracţiuni de violare de domiciliu, tâlhărie şi viol, constând în faptul că la data de 12/13 septembrie 2008, a pătruns fără drept, la domiciliul părţii vătămate Cosma Ioan Mircea, pe c are a lovit-o şi a obligat-o sub ameninţarea unui cuţit, să-i dea suma de 100 lei dintr-un dulap, şi să accepte întreţinerea de relaţii sexuale, după care i-a sustras suma de 13 lei din buzunarul pantalonilor, în final, obligând-o să-i dea încă o sumă de 100 lei, precum şi un vehicul ATV cu cheile de pornire. Părţii vătămate i-au fost cauzate leziuni corporale vindecabile în termen de 60 zile de îngrijiri medicale, cu spitalizate în Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

- Cîmpean Ioan Ştefan – pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, constând în faptul că în calitate de administrator al SC C&B Intertrading SRL Bistriţa, în cursul anului 2006, nu a înregistrat veniturile obţinute, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în sumă totală de 34.432 lei.

- Gabor Tudor – pentru comiterea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, constând în faptul că în calitate de administrator al SC Servcomat SRL Bistriţa a achiziţionat în cursul anului 2006, mărfuri pentru care a emis acte nereale (respectiv bilete la ordin, fără a deţine specimen de semnătură în bancă), cauzând prin inducere în eroare, în dauna SC Netex SA Bistriţa, o pagubă de 6.324,85 lei.

- Pavel Dumitru – pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi folosirea creditului societăţii cu rea credinţă, constând în faptul că în calitate de administrator la SC Naviprod Impex SRL Bistriţa-Bârgăului, în perioada 2005-2007, nu a înregistrat veniturile societăţii, cauzând bugetului de stat o pagubă de 51.405,01 lei şi, respectiv, a utilizat în interes personal suma de 190.661 lei.

S-a aplicat amenda administrativă – urmare scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni – faţă de 132 învinuiţi, cercetaţi penal în 125 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceeaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 2 cauze, faţă de 4 inculpaţi, cererile fiind admise. S-au depus 2 cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare care, de asemenea, au fost admise. Nu s-au depus cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri sau comunicări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5