Starea infracţională în judeţul Bistriţa-Năsăud

- în luna august 2008-

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate, în luna august 2008, un număr de 282 cauze.

Dintre acestea, într-un număr de 30 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii a unui număr de 34 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

- PUICANI MARIUS – arestat, pentru comiterea unei infracţiuni de furt calificat, constând în faptul că la data de 26-27 iulie 2007, a pătruns într-un depozit en-gros al SC EXACT COM SRL Bistriţa, de unde a sustras mai multe bunuri (tichete de masă), cauzând o pagubă de 18.912 lei RON.

-

BRUJ OCTAVIAN, BENZAR IONELA, OLTENAŞ MARIA şi MOLDOVAN RAFILA – pentru comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, constând în faptul că, în calitate de angajaţi ai Primăriei comunei Mărişelu, în perioada 2003-2004, şi-au îndeplinit fraudulos atribuţiile de serviciu, prin aprobarea plăţii unui ajutor de urgenţă de 200.000.000 lei ROL şi a unor ajutoare sociale, pentru 25 solicitanţi, în sumă de 311.000.000 lei ROL.

- MOLDOVAN COSTEL – pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, constând în faptul că în cursul anului 2003, în calitate de administrator al SC ROMELMAR COM SRL Bistriţa şi SC PROFEXCOS SRL Crainimăt, a achiziţionat mărfuri, pentru plata cărora a emis bilete la ordin şi file CEC, în sumă totală de 1.133.964.274 lei ROL, care au fost refuzate la plată, pentru lipsa disponibilităţilor bancare sau interdicţie bancară.

- CHINDEA CORINA – pentru comiterea unor infracţiuni de gestiune frauduloasă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în faptul că în perioada 2004-2006, în calitate de contabil şi reprezentant al SC LUXITANCONF SRL Bistriţa, a sustras suma de 3.131.310.000 lei ROL, întocmind acte fictive.

-SENI VASILE DANIEL – pentru comiterea unei infracţiuni de distrugere, constând în faptul că la data de 16 decembrie 2007, în timp ce anumiţi agenţi de poliţie au intervenit într-un incident, solicitându-i unuia din cei implicaţi să-i însoţească la sediul organelor de poliţie, inculpatul a aruncat cu obiecte dure în autoturismul de serviciu al agenţilor de poliţie, cauzând IPJ Bistriţa-Năsăud o pagubă de 1.169,79 lei RON, incidentul fiind stopat urmare a intervenţiei organelor de jandarmerie.,

S-a aplicat amenda administrativă – urmare scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni – faţă de 283 învinuiţi, cercetaţi penal în 56 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă s-a solicitat instanţelor de judecată luarea măsurii arestării preventive în 3 cauze, faţă de 3 inculpaţi, cererile fiind admise. Nu s-au depus cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare şi nici cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri sau comunicări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5