Starea infracţională în judeţul Bistriţa-Năsăud

-În luna noiembrie 2008-

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna noiembrie 2008, un număr de 435 cauze.

Dintre acestea, într-un număr de 52 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 56 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni ărin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

-FĂGĂRĂŞAN MARCELA LUCREŢIA – arestată - pentru comiterea unor infracţiuni de omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului, constând în faptul că în calitate de asistent maternal al victimei Rostaş Lucian, în vârstă de 4 ani, începând cu luna mai 2008, i-a aplicat rele tratamente (lovire, izbirea de corpuri dure, tăierea cu foarfeca a unor părţi ale corpului, ardere cu ţigara) şi i-a cauzat leziuni grave, cu consecinţa sluţirii (tăierea lobului unei urechi), care i-au indus o stare septică cauzatoare de deces, după care la data de 20 august 2008, i-a cauzat decesul prin asfixie mecanică produsă prin obturarea căilor respiratorii superioare cu bol alimentar în condiţiile unui act forţat de alimentare.

-NEGREA PETRU LUCIAN – arestat – pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, constând în faptul că în perioada septembrie-octombrie 2008, a sustras bunuri, în dauna mai multor părţi vătămate, cauzând o pagubă totală de 27.300 lei.

-DMITRENCO RADJ – pentru infracţiunea de emitere de file CEC fără acoperire bancară, constând în faptul că în cursul anului 2006, în calitate de administrator la SC TEHNOCAU TRADING SRL Năsăud, a emis mai multe file CEC, în favoarea unor societăţi comerciale, fiind refuzate la plată pentru suma de 834.871,10 lei.

S-a aplicat amenda administrativă – urmare scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni – faţă de 128 învinuiţi, cercetaţi penal în 113 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceeaşi perioadă, nu s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive şi nu s-au depus cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare. S-au depus 2 cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri sau comunicări, care au fost admise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5