Starea infracţională în judeţul Bistriţa-Năsăud

-În luna ianuarie 2009-

În unităţile de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna ianuarie 2009, un număr de 344 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 32 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 34 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

-SIMA RODICA MIHAELA – pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, constând în faptul că în calitate de funcţionar al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, din culpă, nu şi-a îndeplinit în cursul anului 2008, atribuţiile de serviciu, constând în verificări concrete privind starea fizică şi psihică a minorului Rostaş Lucian, aflat în plasament, mai ales după sesizarea telefonică din data de 22 aprilie 2008, înregistrată în registrul instituţiei, ceea ce a favorizat ca asistenta maternală Făgărăşan Lucreţia Marcela (trimisă în judecată pentru infracţiunile de rele tratamente aplicate minorului, vătămare corporală gravă şi omor calificat), să exercite acte de violenţă asupra minorului, cauzându-i decesul la data de 20 august 2008.

S-a aplicat amenda administrativă urmare a scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni – faţă de 80 învinuiţi, cercetaţi penal în 76 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceeaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 5 cauze, faţă de 5 inculpaţi, toate cererile fiind admise. S-au depus 2 cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare şi nu s-au depus cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5