STAREA INFRACŢIONALĂ ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

- ÎN LUNA IANUARIE 2010 -

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna ianuarie 2010, un număr de 258 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 35 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 40 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehicule-lor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave, au fost trimişi în judecată următorii inculpaţi:

-ZAHARIE DUMITRU-arestat-pentru comiterea infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu, constând în faptul că la data de 21 noiembrie 2009, a pătruns fără drept în locuinţa victimei Andresi Măriuş Flore(socru), căreia i-a aplicat cu un topor, mai multe lovituri, cauzându-i decesul.

-TODORAN IOAN LUCIAN, SIMIONCA IOAN, HANDREA IOAN, SBÂNCA TOADER şi UILEAN VICTOR, pentru comiterea infracţiunilor de braconaj, transportul vânatului dobândit în condiţii nelegale şi complicitate la transport, constând în faptul că la data de 8 februarie 2009, au braconat şi transportat, fiind depistaţi de organele de poliţie, două jumătăţi de carcasă de căprior mascul, în valoare de 5.000 euro.

-MIHALY ZOLTAN-pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, constând în faptul că în perioada 2008-2009, a primit în mod repetat, diferite sume de bani, de la mai mulţi denunţători, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar de la Serviciul Public Comunitar de Permise De conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a-l determina să elibereze mai uşor permise.

-STOICA EMILIAN-pentru comiterea unei tentative la infrac-ţiunea de tâlhărie, constând în faptul că la data de 29 septembrie 2008, i-a aplicat lovituri părţii vătămate Pop Carmen Livia, căreia a încercat să-i sustragă geanta.

S-a aplicat amenda administrativă-urmare scoaterii de sub urmă-rire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni-faţă de 59 învinuiţi, cercetaţi penal în 51 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 3 cauze, faţă de 3 inculpaţi, cu menţiunea că în 2 cauze cererile au fost respinse. Nu s-au depus cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare şi nici cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri telefonice sau comunicări.

Purtător de cuvânt,

PROCUROR

- şef secţie urmărire penală -

Sîngeorzan Angela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5