STAREA INFRACŢIONALĂ ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

- ÎN LUNA MARTIE 2010 -

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna martie 2010, un număr de 591 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 61 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 79 inculpaţi.

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave, au fost trimişi în judecată următorii:

-inculpatul POPA DANIEL CLAUDIU, pentru comiterea unei tentative la infracţiunea de omor, constând în faptul că la data de 27/28.12.2009, i-a aplicat două lovituri de cuţit părţii vătămate Runcan Marcel, cauzându-i leziuni corporale care i-au pus viaţa în primejdie.

-inculpaţii CIURAR STELICĂ, ICHIM FLORIN AURAŞ(ares-tat), KISS EUGEN(arestat), MUNCELEANU SILVIU LUCIAN(ares-tat), MUNCELEANU LIVIU(arestat), CIURAR VALENTIN VALER şi CRISTUREAN VIOREL, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional în vederea comiterii de infracţiuni, aderare sau sprijinire a grupului, furt calificat, instigare sau complicitate la furt calificat, conducere de autovehicule pe drumurile publice fără permis de conducere, încredinţare spre conducere a unui autovehicul unei persoane fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului sau de primire de bunuri cunoscând că provin din comiterea de infracţiuni, ori de înlesnire a valorificării acestora, constând în faptul că după ce în anul 2006, au constituit un grup înfracţional, în perioada 2008-2009, aflându-se pe raza oraşului Beclean, ori a oraşului Dej şi a localităţilor limitrofe, au sustras împreună cu alţi învinuiţi, în dauna mai multor părţi vătămate, din locuinţe, imobile în construcţie sau autovehicule, bunuri ori utilaje, în valoare totală de peste 130.000 lei RON.

-inculpatul CORDOŞ SORIN-minor-pentru comiterea unei infrac-ţiuni de viol, constând în faptul că la data de 22.02.2010, a întreţinut un act sexual(anal), cu partea vătămată Cordoş Alexandru Leonardo(minor în vârstă de 4 ani-nepot).

S-a aplicat amenda administrativă-urmare scoaterii de sub urmă-rire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni-faţă de 123 învinuiţi, cercetaţi penal în 119 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 4 cauze, faţă de 5 inculpaţi, cu menţiunea că într-o cauză cererea a fost respinsă. Nu s-au depus cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare. S-au depus 4 cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri telefonice sau comunicări, care au fost admise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5