STAREA INFRACŢIONALĂ ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

- ÎN LUNA FEBRUARIE 2010 -

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna februarie 2010, un număr de 481 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 60 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 65 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehicule-lor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave, au fost trimişi în judecată următorii:

-inculpaţii DAN RODICA, pentru infracţiunile de înşelăciune, instigare la fals material în înscrisuri materiale, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals, inculpatul DAN AUREL, pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, şi respectiv inculpaţii BIRTAŞ GAVRIL şi PETRI IRINA, pentru infracţiunile de complicitate la înşelă-ciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în faptul că în perioada 2005-2008, primii au contactat mai multe persoane pe care le-au determinat să contracteze 9 credite bancare în folosul acestora, în condiţiile în care la unităţile bancare creditoare s-au depus pentru cei 8 titulari de credite, acte de angajare fictivă, emise de ultimii inculpaţi, care aveau calităţile de preşedinte şi contabil şef la Cooperativa Meşteşugărească de grad 1 Prestarea Beclean, situaţie în care s-a cauzat un prejudiciu total de 290.812 lei.

-inculpatul CIUI IOAN ALEXANDRU, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, constând în faptul că în calitate de agent principal de poliţie, la Poliţia comunală Şieu Măgheruş(IPJ B-Nîăsăud), la data de 29 iulie 2009, precum şi la data de 30 iulie 2009, iar apoi, la data de 29 octombrie 2009, a solicitat şi a primit de la mai mulţi conducători auto depistaţi în trafic, sumele de 50 lei, 100 euro şi respectiv de 300 lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional, pentru efectuarea necorespunzătoare a unor manevre de depăşire.

-inculpatul POP MIHAI VOICU, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în faptul că în calitate de administrator al SC EURO DISTRIBUITOR SRL Bistriţa, în perioada 2007-2008, nu a înregistrat în evidenţele contabile, veniturile corespunzătoare unor facturi fiscale, cauzând în dauna DGFP B-Năsăud, un prejudiciu de 242.057 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

-inculpatele BUTA ŞOFRONIA MĂRIOARA şi CENGHERI NICO-LETA, pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi furt, constând în faptul că în perioada iunie-august 2009, aflându-se pe raza localităţilor Nepos şi Rodna, pentru a cerşi, au profitat de lipsa de la domiciliu a mai multor părţi vătămate, pătrunzând în locuinţele acestora şi sustrăgând suma totală de 1420 lei.

S-a aplicat amenda administrativă-urmare scoaterii de sub urmă-rire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni-faţă de 144 învinuiţi, cercetaţi penal în 121 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 3 cauze, faţă de 3 inculpaţi, cu menţiunea că într-o cauză cererea a fost respinsă. S-au depus 4cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare care au fost admise. Nu s-au depus cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri telefonice sau comunicări.

Purtător de cuvânt,

PROCUROR

- şef secţie urmărire penală -

Sîngeorzan Angela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5