Starea infracţională în judeţul Bistriţa-Năsăud

- în luna decembrie 2008 -

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna decembrie 2008, un număr de 500 cauze.

Dintre acestea, într-un număr de 75 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a un ui număr de 96 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

- Secula Gheorghe Paul (arestat în altă cauză) – pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, constând în faptul că în cursul anului 2006, a obţinut prin inducere în eroare de la partea vătămată Moldovan Ioan, suma de 200 euro, după care în cursul anului 2007, a obţinut, de asemenea, prin inducere în eroare, de la părţile vătămate Beudean Laurenţiu, Nistea Cornel şi Turjinschi Andreea Mihaela, suma totală de 2.270 lei. De asemenea, în cursul anului 2007 a indus în eroare pe părţile vătămate Hulpe Mihail şi Mihalte Gheorghe, obţinând de la aceştia suma de 3.400 lei.

- Blum Cifor Ion – pentru comiterea unei infracţiuni de emitere file cec fără acoperire, constând în faptul că în calitate de administrator al SC Blum Impex SRL Sângeorz-Băi, în perioada martie 2007 – octombrie 2007, a achiziţionat mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, emiţând mai multe bilete la ordin şi file cec, care au fost refuzate la plată din lipsă de disponibil.

- Hiriza Laura Melinda – pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constând în faptul că în perioada 2004 – februarie 2005, în calitate de asociat şi administrator la SC Diez Serv SRL Bistriţa şi SC Oweisa SRL Bistriţa, a achiziţionat mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, inducând în eroare, prin emiterea de file cec şi bilete la ordin, pe părţile vătămate, care nu au obţinut plăţile pentru mărfurile vândute, datorită lipsei de disponibil bancar.

- Magda Daniel Iosif – pentru comiterea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, constând în faptul că în cursul anului 2002 a întocmit acte cu date necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii unui contract cu Raiffeisen Bank SA – Sucursala Bistriţa, obţinând pe nedrept suma de 50.483,64 lei.

- Moldovan Adrian – pentru comiterea unei infracţiuni de ultraj, constând în faptul că la data de 29 iulie 2008, a ameninţat cu acte de violenţă pe agentul de poliţie Demian Ion Alin, de la Postul de poliţie Dumitriţa, acesta fiind în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu.

S-a aplicat amenda administrativă – urmare scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni – faţă de 142 învinuiţi, cercetaţi penal în 136 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive într-o cauză, cererea fiind admisă. Nu s-au depus cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare şi nici cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5