Aproape 70 de inculpaţi, trimişi în judecată în luna octombrie

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate luna trecută, un numar de 577 cauze penale. Dintre acestea, într-un număr de 64 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 68 inculpaţi, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Alţi 119 învinuţi/făptuitori s-au ales cu amendă administrativă, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni.
***
Astfel, Florin P. (arestat în altă cauză) a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constând în faptul că folosindu-se de persoane ce se prezentau sub o identitate nereală, în perioada august-octombrie 2007, a indus în eroare, mai multe societăţi comerciale, prin emiterea de file CEC, fără acoperire bancară, cauzând astfel un prejudiciu de 245.772,12 lei. Într-o altă cauză, doamna E.V. a fost trimisă în judecată pentru delapidare, aceasta însuşindu-şi în mod repetat sume de bani din gestiune, cauzând un prejudiciu de 11.143,90 lei.
Alţi doi bistriţeni vor da explicaţii în faţa judecătorilor pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, cu ţigări şi produse pirotehnice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5