Patru bistriţeni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii bistriţeni au dispus trimiterea în judecată, prin rechizitorii, în trei cauze penale, a patru inculpaţi, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel, O. A., administratorul unei societăţi comerciale, va da explicaţii în faţa judecătorilor pentru că,  „în perioada 2007-2009, nu a înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile obţinute, cauzând un prejudiciu de 409.866 lei”  în dauna Agenţie Judeţene de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud.

         Un alt administrator de firmă, L. D. C.,  a fost trimis în judecată pentru faptul că „în cursul anilor 2012-2013, deşi a reţinut ca stopaj la sursă contribuţiile aferente salariaţilor, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DGRFP Cluj Napoca, Agentia Judeteană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud, cu suma de 35.324 lei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

         F.C. B. și M.L. P. au fost trimiși în judecată „pentru comiterea unor infracțiuni de  uz de fals și evaziune fiscală, constând în faptul că în perioada 2007-2008, folosindu-se în cadrul unor societăţi comerciale, la care îşi desfăşurau activitatea, de acte necorespunzatoare adevărului, au înregistrat cheltuieli fictive sau în aceiaşi perioadă nu au înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile obţinute, cauzând prejudicii de 29.662 lei, şi respectiv de 29.439 lei, în dauna ANAF-DGRFP Cluj Napoca, Agenţia Judeţeana de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5