Administrator din Rodna, trimis în judecată pentru o evaziune de aproape 5 milioane lei

Procurorii au trimis în judecată, luna trecută, trei administratori ai unor firme, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Într-un singur caz, prejudiciul este de circa 5 milioane lei.

          Astfel, B.D., în calitate de administrator al unei firme din Rodna, a fost trimis în faţa judecătorilor pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală. „În perioada 2005-martie 2008, a înregistrat în evidenţele contabile, mai multe facturi fiscale fictive (254), cu consecinţa influenţării obligaţiilor fiscale, constând în TVA şi impozit pe profit, cauzând în dauna ANAF - DRFP Cluj-Napoca, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud, un prejudiciu de 4.978.819 lei, din care 2.939.105 lei obligaţii fiscale, iar diferenţa reprezentând accesorii”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.  

           Într-un alt dosar, Onişor M. a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, constând în faptul că în cursul perioada octombrie 2004-septembrie 2006, a omis mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, să evidenţieze veniturile societăţii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 274.640 lei, cu titlu de TVA şi impozit pe profit.                     

          Mihai B. va da explicaţii în instanţă tot pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală. În perioada iulie 2008-martie 2009, acesta a omis in mod repetat şi în baza aceleiaşi rezolutii infracţionale, să evidenţieze veniturile firmei din Bistriţa, cauzand bugetului de stat un prejudiciu de 23.653 lei, cu titlu de TVA şi impozit pe profit.

***  

     În luna martie, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate 946 cauze penale, în 43 dintre acestea dispunându-se trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 51 inculpaţi. Într-o cauză s-a întocmit un acord de recunoaştere a vinovăţiei, la Parchetul de pe lângă Judecatoria Beclean.  Luna trecută, au fost dispuse soluţii de netrimitere in judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 902 cauze, faţă de 902 suspecţi/inculpaţi.

            „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, precizează procurorul Angela Sîngeorzan, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5