Trei administratori bistriţeni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei administratori ai unor societăţi comerciale de pe raza judeţului, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, fie neînregistrarea unor venituri, fie nevirarea „stopajului la sursă”. Prejudiciile aduse bugetului de stat variază între 100 şi 470 mii lei.

         Astfel, potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, B.G., „în perioada 2010-2012, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, deşi a reţinut ca stopaj la sursă, pe state de plată, sumele de bani aferente obligaţiilor fiscale (CAS, CASS, şomaj), nu le-a achitat la scadenţă, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DRFP Cluj -Napoca, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud, cu suma de 33.113 lei”. Mai mult, în perioada 2003-2009, acesta nu a înregistrat în evidenţe venituri în suma de 907.138 lei, cauzând aceleiaşi părti vătămate, un prejudiciu de 352.192 lei.                       

           L. Gh. a fost trimis în judecată pentru faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în cursul anului 2009, s-a sustras prin neînregistrarea de venituri în evidenţele contabile, de la plata obligaţiilor fiscale, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DRFP Cluj- Napoca, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud, cu suma de 98.320 lei.         

            P. D. este acuzat de faptul că în aceeaşi calitate de administrator al unei firme, în cursul anului 2012, „s-a sustras prin neînregistrarea de venituri în evidenţele contabile, de la plata obligaţiilor fiscale, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DRFP Cluj Napoca, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsăud, cu suma de 472.592 lei”.     

***

           Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate 354 cauze penale, în 44 cauze dispunându-se trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 50 inculpaţi. „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

            De asemenea, au fost dispuse soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmarire penală, în 310 cauze, faţă de 340 făptuitori/suspecţi/inculpaţi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5