Patru administratori bistriţeni, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

În luna iulie, procurorii bistriţeni au dipus trimiterea în judecată a nu mai puţin de patru administratori de firme, pentru nevirarea stopajului la sursă sau sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

          Astfel, potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, A. N., „în perioada 2012-2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, deşi a reţinut ca stopaj la sursă, pe state de plată, sumele de bani aferente obligaţiilor fiscale (CAS, CASS, şomaj), nu le-a achitat la scadenţă, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DRFP Cluj-Napoca, Agenţia Judeţeană de Administrare Fiscală Bistriţa-Năsaud, cu suma de 7.944 lei”.            

          G.C..G. şi I.I.Ş. vor da explicaţii în faţa judecătorilor tot pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, constând in faptul că în perioada 2008-2011, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, deşi au reţinut ca stopaj la sursă, pe state de plată, sumele de bani aferente obligaţiilor fiscale (CAS, CASS, şomaj), nu le-au achitat la scadenţă”, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 171.984 lei.

          Un alt administrator bistriţean, D.S., s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, în acest dosar bugetul de stat fiind păgubit cu suma de 9.624,86 lei.

         

Aproape 50 de inculpaţi trimişi în judecată în luna iunie                                               

 

            Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bis-triţa-Năsăud au fost soluţionate 413 cauze penale, în 42 dintre acestea dispunându-se trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 48 inculpaţi.

          „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sângeorzan.

          În perioada menţionată, au fost dispuse soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 371 cauze faţă de tot atâţia făptuitori/suspecţi/inculpaţi.

          Altfel, în iunie, procurorii au solicitat instanţelor de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de şapte inculpaţi (toate cererile fiind admise), a măsurii preventive de control judiciar faţă de doi inculpaţi şi efectuarea de percheziţii domiciliare. Mai mult, de luna trecută au fost aprobate şi 8 cereri de interceptări sau înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5