Aproape 50 de inculpaţi, trimişi în judecată de unităţile de parchet

 Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul nostru, au fost soluţionate un numar de 332 cauze penale, dintre care aproape jumătate revin Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.
“Dintre acestea, într-un număr de 37 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 49 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, precizează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
S-a aplicat amenda administrativă - urmare neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni - în 58 cauze, faţă de 66  învinuiţi/făptuitori. În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.
  Potrivit sursei citate, luna trecută, s-a solicitat instanţelor de judecată aprobarea de cereri de luare a măsurii arestării preventive în patru cauze (admise), au fost formulate cereri de autorizare a efectuării unor percheziţii domiciliare tot în 4 cauze, care au fost, de asemenea, admise. În august, s-au efectuat 6 autorizari provizorii si s-au formulat 2 cereri de autorizarea unor interceptări ori înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări, care au fost admise.
***
Printre cauzele soluţionate în august, figurează şi cea a unui bărbat, H.A.F., care a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de  tentativă la omor calificat şi port fără drept de armă albă, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor. “În data de 27.12.2012, aflându-se la o discotecă, a lovit-o pe partea vătămată C.A.C., cu o sabie, în zona gâtului, cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 11-12 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.          
Un grup de alte 12 persoane a fost trimis în judecată, luna trecută, pentru comitrea infracţiunilor de furt calificat sau complicitate la furt calificat (toţi inculpaţii), violare de domiciliu, tăinuire, proxenetism, prostituţie, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
”În fapt, în perioada 2012-2013, singuri sau împreună cu alte persoane, inculpaţii au sustras sau au înlesnit sustragerea de bunuri şi bani în dauna unor părţi vătămate (persoane fizice sau societăţi comerciale), fiind cauzate importante prejudicii, sau au acceptat primirea de bunuri şi bani ştiind că provin din comiterea unor acte de sustragere, totodată, inculpatul S.E. a condus pe drumurile publice, un autovehicul neînmatriculat, iar inculpatul L.P.I. a obţinut foloase, prin obligarea inculpatei L.V. la întreţinerea de acte sexuale, cu alte persoane, contra unor sume de bani”, se precizează în comunicat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5