STAREA INFRACŢIONALĂ ÎN JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

- ÎN LUNA NOIEMBRIE 2009

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna noiembrie 2009, un număr de 326 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 41 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 50 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehicule-lor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave, au fost trimişi în judecată următorii inculpaţi:

-LAZĂR POP MARIUS-arestat-pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi port ilegal de cuţit, constând în faptul că la data de 13 septembrie 2009, în timp ce ieşea dintr-un local public şi având asupra sa un cuţit, i-a aplicat o lovitură cu acesta în abdomen, victimei Klein Robert(care intrase într-o relaţie de concubinaj cu fosta sa soţie), cauzându-i decesul.

-TOMI HORAŢIU OTTO-pentru comiterea unei infracţiuni de vătămare corporală, constând în faptul că la data de 15 august 2009, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul public, a fost atins cu bicicleta de către partea vătămată Silai Ştefan(cu care fusese anterior coleg de muncă, ambii fiind pădurari), după care a coborât din autoturism, aplicându-i lovituri cu pumnii şi picioarele părţii vătămate, căreia i-a cauzat leziuni corporale vindecabile în termen de 25-26 zile de îngrijiri medicale, şi care au determinat spitalizarea.

S-a aplicat amenda administrativă-urmare scoaterii de sub urmă-rire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni-faţă de 72 învinuiţi, cercetaţi penal în 61 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 10 cauze, faţă de 10 inculpaţi, toate cererile fiind admise. S-au depus 14 cereri de autorizare a unor percheziţii domiciliare care au fost admise. De asemenea, s-au depus 2 cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri telefonice sau comu-nicări, care au fost admise.

Purtător de cuvânt,

PROCUROR

- şef secţie urmărire penală -

Sîngeorzan Angela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5