STAREA INFRACŢIONALĂ ÎN JUDEŢUL B-N

- în luna februarie 2009-

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna februarie 2009, un număr de 432 cauze penale.

Dintre acestea, într-un număr de 49 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 53 inculpaţi. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehicule-lor pe drumurile publice.

Pentru infracţiunile mai grave au fost trimişi în judecată inculpaţii:

-FRUNZĂ GEORGE-pentru infracţiunea de evadare, constând în faptul că la data de 1.12.2008, aflându-se în arestul IPJ B-Năsăud şi profitând la un moment dat de faptul că a fost scos de către agenţii de poliţie de serviciu, în afara unităţii de arest, s-a întors singur în curtea arestului, după care, nemaifiind supravegheat, a evadat, fiind depistat ulterior, într-o pădure.

-MORARI MEŞTER TOADER-pentru infracţiunea de trafic de substanţe toxice, constând în faptul că la data de 21.10.2008, a fost depistat de către organele de poliţie, în timp ce încerca să comercializeze pe peronul unei gări, mercur, în cantitate de 980,3 grame.

-ODORHEAN DUMITRU VIRGIL-pentru infracţiunea de înşelăciune, constând în faptul că în cursul anului 2005, i-a vândut părţii vătămate Nagy Andrei, cu contract sub semnătură privată, un teren ce nu îi aparţinea, cauzându-i astfel o pagubă de 234.000 lei.

-SOMEŞAN RAUL DORIAN-pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, constând în faptul că la data de 10.12.2006, în timp ce circula cu un autoturism, pe raza oraşului Bistriţa-Cartierul Viişoara, a surprins pe victima Marti Adrian, care traversa neregulamentar drumul public, cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 110-111 zile de îngrijiri medicale.

-MATEIAN ALEXANDRU IONUŢ-pentru infracţiunile de furt de folosinţă a unui autovehicul, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, şi cu alcoolemie peste limita legală precum şi de părăsire a locului accidentului, constând în faptul că la data de 5.04.2008, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi neavând permis de conducere, a sustras autoturismul părţii vătămate Balaj Zaharie Vasile pe care l-a condus pe drumurile publice din municipiul Bistriţa, după care l-a accidentat, părăsind locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

S-a aplicat amenda administrativă-urmare scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni-faţă de 94 învinuiţi, cercetaţi penal în 87 cauze.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

În aceiaşi perioadă, s-a solicitat instanţelor de judecată, luarea măsurii arestării preventive în 3 cauze, faţă de 3 inculpaţi, toate cererile fiind admise. S-au depus 2 cereri de autorizare a unor percheziţii domi-ciliare, care au fost admise. Nu s-au depus cereri de interceptare ori înregistrare a unor convorbiri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5