Un poliţist, un funcţionar APIA, administratori de firme, printre cei trimişi în judecată în septembrie

Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate în 437  cauze penale, dispunându-se trimiterea în judecată, prin rechizitorii/acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a 66 inculpaţi.

         Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, „cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”.

           Printre cele mai importante cauze soluţionate, se numără cea în care a fost trimis în judecată B.A., pentru comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la fals în declaratii, fals intelectual şi favorizarea infractorului. În calitate de lucrator de poliţie, in cadrul Postului de poliţie Târlişua, în perioada 2013-2015, şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile de serviciu, neconstatând fapte penale despre care avea cunoştinţă, favorizând, astfel, pe autorii unor infracţiuni, prin netragerea la raspundere penală, iar într-un caz, determinând pe o persoană să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la  modul de desfăşurare a unui eveniment rutier”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.              

      În septembrie, a fost trimisă în judecată şi S.M., “pentru comiterea unei infracţiuni continuate de luare de mită, constând în faptul că în calitate de funcţionar în cadrul APIA Bistriţa-Năsăud, în cursul anului 2014, şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, contra unor foloase materiale sau băneşti, pe care le-a primit de la solicitanţii unor drepturi băneşti (5 situaţii) - prejudiciu de peste 210 lei”, se mai precizează în comunicat.

         Un administrator al mai multor societăţi comerciale a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală (5 fapte), stabilirea cu rea credinţă a impozitelor şi taxelor având ca obiect obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la buget, ori compensări (2 fapte), spălare de bani (2 fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată(1 faptă).  În perioada 2008-2010, acesta  ar fi  înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive, după care a solicitat rambursarea de TVA sau compensarea unor sume datorate statului, iar unele sume şi le-a însuşit, după care le-a împrumutat din nou aceleiaşi societăţi comerciale, cauzând statului roman - ANAF- o pagubă în sumă de peste 4.461.152 lei, recuperată parţial.

        Un alt administrator al unei firme - T. A. -  va da explicaţii pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, uz de fals, stabilirea cu rea credinţă a impozitelor şi taxelor având ca obiect obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la buget, ori compensări şi folosirea creditului societăţii în interes personal, după ce în perioada 2010-2011 a inregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive, după care a solicitat rambursarea de TVA sau compensarea unor sume datorate statului, iar unele sume şi le-a însuşit, cauzand statului roman o pagubă de peste 100.000 euro.

.

 

           

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5