Doi Cetăţeni de Onoare ai judeţului, în Top 300 cei mai bogaţi români

Revista Capital a publicat Top 300 cei mai bogaţi români, în care apar şi doi oameni de afaceri care au acţiuni la companii ce îşi desfăşoară activitatea în Bistriţa-Năsăud şi cărora le-a fost conferit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud.

La nivel naţional, Topul este deschis de fraţii Pavăl, cu o avere de 4-4,2 miliarde euro, urmaţi de Ion Ţiriac, Matei Zaharia, Ioan Stoica, Daniel Dines, Ştefan Buzan, Iulian Stanciu, Dan Ostachie, familia Voiculescu şi Anca Vlad.

Pe locul 26 este Dorel Goia, cu o avere estimată între 260-280 milioane euro. Dorel Goia deţine 46,8% din acţiunile Teraplast, fiind preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. De altfel, revista Capital îl asociază pe Dorel Goia cu Bistriţa.

Un alt român din Top 300 după avere este Emanuel Babici (locul 272), cel care va primi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud în cadrul festivităţii de vineri, 16 decembrie. Emanuel Babici deţine 28% din UZINSIDER SA, companie în cadrul căreia ocupă funcţia de vicepreşedinte. De asemenea, acesta a achiziţionat acţiunile majoritare într-o serie de firme de construcţii de maşini, printre care şi Comelf Bistriţa. Averea sa este estimată la 25-29 milioane euro.

Comentarii

14/12/22 09:39
Balan Marius- H...

Astept de la conducerea PSD din CJ sa premieze si romani harnici din clasa de mijloc, adica crescatori de animale, agricultori , fermieri etc.
Din nou alunecarile celor de STANGA se reflecta prin alegerea bogatanilor de parca acestia sunt coloana vertebrala a unui neam si nu invers ,adica cei pomeniti de mine.
Ia sa vedem daca STANGA este cu adevarat cu poporul napastuit dar harnic si nevazut si ascultat.

16/05/23 10:30
Ion Românu

Tot scârbele securisto-comuniste ne-au rămas drept moștenire!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5