Doi fermieri bistriţeni vor achiziţiona 160 scrofiţe din rase hibride, cu sprijin guvernamental

Doi fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud vor beneficia de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine.

         „În baza Hotărârii de Givern 852/2016, avem doi beneficiari eligibili, care vor achiziţiona 160 scrofiţe din rase hibride, cuantumul total al ajutorului de minimis fiind de 96.000 lei. Fiecare va cumpăra câte 80 de capete, primind 48.000 lei”, ne-a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

Beneficiari ai schemei de ajutor de minimis sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, dar şi persoane juridice, care deţin exploataţii de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Valoarea sprijinului financiar este de maximum 3.000 lei/cap vieruş din rasă pură şi/sau hibrid, maximum 1100 lei/cap scrofiţă din rasă pură şi maximum 600 lei/cap scrofiţă hibridă. Valoarea totală care se acordă nu poate depăşi suma de 15.000 pe durata a trei exerciţii financiare.

         La nivel naţional este disponibilă suma de 13,5 milioane lei, asigurată de la bugetul de stat. Ajutoarele de minimis urmează să fie plătite începând cu a diua jumătate a lunii decembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5