Fermierii pot accesa ajutor de minimis pentru achiziţionarea de animale de reproducţie din specia porcine

Până în 5 decembrie, Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud primeşte cererile pentru acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine. Ajutorul de minimis este reglementat de Hotărârea de Guvern 852/2016, precizează directorul executiv Ioan Nuţu Tabără de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

         Beneficiari ai schemei de ajutor de minimis sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, dar şi persoane juridice, care deţin exploataţii de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Valoarea sprijinului financiar este de maximum 3.000 lei/cap vieruş din rasă pură şi/sau hibrid, maximum 1100 lei/cap scrofiţă din rasă pură şi maximum 600 lei/cap scrofiţă hibridă. Valoarea totală care se acordă nu poate depăşi suma de 15.000 pe durata a trei exerciţii financiare.

         La nivel naţional este disponibilă suma de 13,5 milioane lei, asigurată de la bugetul de stat. Ajutoarele de minimis vor fi plătite începând cu data de 15 decembrie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5