Doina Pană, pentru stiripesurse.ro: Orice nume care a apărut în mass-media ca potențial implicat în cazul meu reprezintă o speculație

Deputatul Adriana Doina Pană a precizat, pentru site-ul ȘTIRIPESURSE.RO, că nu a indicat nicio persoană sau suspiciune în dosarul care se află în cercetare la DIICOT privind otrăvirea cu mercur. Lămuririle vin pe fondul unor articole de presă în care se vehiculau inclusiv legături la nivelul PSD sau oameni din cabinetul ministerial.

 „În nicio împrejurare, intervenție publică sau interviu, NU am indicat vreo persoană ca fiind suspect în ceea ce privește dosarul meu aflat pe rolul DIICOT. Orice nume care a apărut în mass-media ca potențial implicat în cazul meu, reprezintă o speculație ce aparține exclusiv autorilor respectivelor articole și nicidecum nu este susținut de vreo declarație ce-mi aparține.

Din respect pentru ancheta în curs nu am făcut nicio speculație vizavi de acest caz.

Resping cu fermitate orice interpretare care să inducă ideea că fosta mea șefă de cabinet sau oricine altcineva ar fi fost indicați de mine ca fiind implicați în acest caz.

Fiind o cercetare în rem, este firesc să fie chemate la declarații persoanele care au fost în preajma mea, însă acest lucru nu înseamnă că ele sunt vinovate!

Eu nu am invinuit nicio persoană și informez prin intermediul dumneavoastră pe toți cei care vor continua să susțină că am făcut acest lucru că îmi rezerv dreptul de-ai acționa inclusiv în instanță.

Am incredere că la finalul anchetei vor fi trimiși în judecată cei vinovați. Până atunci, așa cum am tăcut mai bine de un an, n-am să mai dau nicio declarație”, a transmis Doina Pană.

***

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat, după ce deputatul Doina Pană, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, a declarat la Antena 3 că a fost otrăvită cu mercur. Deja au fost audiate mai multe persoane.

Deputatul Adriana Doina Pană a dezvăluit, la Antena 3, că în timpul mandatului de ministru al Apelor şi Pădurilor a fost intoxicată cu mercur, fapt care a determinat şi demisia sa din funcţie.Aceasta a plecat din minister în 29 ianuarie 2018, iar 3 zile mai târziu a făcut plângere la Poliţie, pentru a nu aduce prejudicii de imagine României. 

Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație de fapt extrem de gravă. Eram ministru al Pădurilor, în 2017, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Pe la începutul lui noiembrie am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, cu toate astea mă simțeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă în final să fac şi o analiză toxicologică. În 15 ianuarie 2018 , din analiza pentru metale grele, a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Deşi îmi depusesem demisia din Guvern încă din 3 ianuarie, dat fiind faptul că mă simţeam foarte rău, nu am putut pleca până în 29 ianuarie, pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis , am depus plângere la Poliţie doar la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că în caz că se afla ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit! Mai mult nu pot să vă spun, e o anchetă în derulare și sper din tot sufletul să îi prindă. Nu pentru mine, pe mine m-a tratat  Dumnezeu, pentru că am aflat cauza ca să pot trata, pentru că altfel muream de infarct şi toată lumea spunea că de stres. Vreau să-i prindă ca să se sperie, să  nu mai încerce şi cu alţii. (...) Eu nu m-am limitat să plec din Guvern, realmente am făcut o plângere”, a declarat Doina Pană, la Antena 3.

Aceasta a menţionat că în timpul mandatului său au fost luate măsuri care au condus la scăderea tăierilor ilegale de păduri, care a determinat pierderi financiare consistente pentru „mafia pădurilor". 

„Eram ministru la Păduri. Eu încă din 2014 luasem succesiv mai multe măsuri, încât de la 8,8 milioane de metru cubi pe an, cât se tăiau ilegal, s-a ajuns la 0,4 milioane metri cubi pe an. Vă daţi seama cam ce prejudicii financiare am generat. (...) Nu pot să spun că sunt sigură, pentru că încă nu am dovezile, dar evident că de acolo. (...) Am început în 2014, atunci am scos Radarul Pădurilor. Pe urmă, modificări la Codul Silvic, cu scandaluri, cu firma Schweighofer, cu preşedintele Iohannis ,mai ţineţi minte, chiar dacă au trecut ceva ani de atunci. Atunci am avut o perioadă pază şi protecţie, SPP, dar acum nu, chiar dacă am continuat şi am luat măsuri cu lemnul de foc pentru populaţie, care a însemnat iarăşi o pierdere foarte mare pentru procesatori. Era la „diverse” lemnul respectiv. Nu m-am aşteptat, ştiam că încearcă să mă denigreze,dar nu m-am aşteptat să se ajungă atât de departe”, a mai pus fostul ministru Doina Pană.

Deputatul Doina Pană a mai precizat că este convinsă că a fost ceva „programat în timp”, că a făcut un tratament foarte puternic pentru eliminarea mercurului timp de 12 zile, iar apoi a folosit metode alternative, asta pentru că durează ani până se elimină tot, dar că modificările de pe EKG au revenit la normal.

Comentarii

15/05/19 13:19
Vizitator

Incurcate sunt căile Domnului! Dupa cum se stie, la inceputul lunii ianuarie, 2018, Doina Pana i-a inaintat premierului Mihai Tudose demisia din functia de ministru al Apelor si Padurilor "pe motiv de sanatate". Iata textul integral al demisiei Doinei Pana: "Prin prezenta va aduc la cunostinta faptul ca starea mea de sanatate nu-mi mai permite continuarea activitatii in calitate de ministru. Prin urmare, va prezint demisia mea din calitatea de ministru in cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, pe motiv de sanatate. Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasa pe care am avut-o si va asigur de intregul meu sprijin pentru indeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar."
Abia acum apar la iveala dedesubturile acestor "motive de sanatate", de care nu sunt straini unii demnitari.
Vezi:https://evz.ro/otravirea-ministrului-doina-pana.html

16/05/19 10:28
cititor

Doamnuca draga, poate ati " mancat " Dvs te miri ce prostii... si v-ati intoxicat ... singura , dintr-un accident .
Eu refuz sa cred ca tocmai Dvs... o doamna simpla, dragutza, fara prea mare importantza pentru cineva anume... si fara sa fiti un fel de " Bau-Bau" ptr nimeni ... , nici nu mai sunteti tanara sa fiti " concurenta " fata de vre-un anume " barbat al cuiva anume " ( sa ma scuzati ca fac asemenea speculatie aiurea ) ... sa existe un motiv temeinic de un astfel de " act terorist " sau de razbunare ... ptr ca asta va fi daca se va confirma, Dvs avand o functie de ministru ... in acest guvern...
" Razbunare " ... nu vad pentru ce si din partea cui... ptr ca nici daca ati fi fost presedintele Romaniei... sau hai... prim-ministru sa zicem... ori vr-un sef de la institutiile de fortza publica ale statului ... nu ar fi existat motive de " spaima si frica " vizavi de afirmatiile si suspiciunile Dvs .
NU CRED CA A FOST NICI UN ACT INTENTIONAT IMPOTRIVA DVS !
O sa va faceti bine si o sa fiti in continuare aceiasi doamna dragutza, activa si priceputa la de-ale politicii de stanga , unde va doresc SUCCES si in continuare !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5