Deputatul Doina Pană a dezvăluit că a fost intoxicată cu mercur, pe vremea când era ministrul Pădurilor în Guvernul Tudose: E o anchetă în derulare!

Deputatul Adriana Doina Pană a dezvăluit, la Antena 3, că în timpul mandatului de ministru al Apelor şiPădurilor a fost intoxicată cu mercur, fapt care a determinat şi demisia sa din funcţie.Aceasta a plecat din minister în 29 ianuarie 2018, iar 3 zile mai târziu a făcut plângere la Poliţie, pentru a nu aduce prejudicii de imagine României. 

Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație de fapt extrem de gravă. Eram ministru al Pădurilor, în 2017, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Pe laînceputul lui noiembrie am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, cu toate astea mă simțeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisăîn final să fac şi o analiză toxicologică. În 15 ianuarie 2018 , din analiza pentru metale grele, a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Deşi îmi depusesem demisia din Guvern încă din 3 ianuarie, dat fiind faptul că măsimţeam foarte rău, nu amputut pleca până în 29 ianuarie, pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis , am depus plângere la Poliţie doar la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru căîn caz că se afla ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit! Mai mult nu pot să vă spun, e o anchetă în derulare și sper din tot sufletul să îi prindă. Nu pentru mine, pe mine m-a tratat  Dumnezeu, pentru că am aflat cauza ca să pot trata, pentru că altfel muream de infarct şi toată lumea spunea că de stres. Vreau să-i prindă ca să se sperie, să  nu mai încerce şi cu alţii. (...) Eu nu m-am limitat săplec din Guvern, realmente am făcut o plângere”, a declarat Doina Pană, la Antena 3.

Aceasta a menţionat că în timpul mandatului său au fost luate măsuri care au condus la scăderea tăierilor ilegale de păduri, care a determinat pierderi financiare consistente pentru „mafia pădurilor". 

„Eram ministru la Păduri. Eu încă din 2014 luasem succesiv mai multe măsuri, încât de la 8,8 milioane de metru cubi pe an, cât se tăiau ilegal, s-a ajuns la 0,4 milioane metri cubi pe an. Vă daţi seama cam ce prejudicii financiare am generat. (...) Nu pot să spun că sunt sigură, pentru că încă nu am dovezile, dar evident că de acolo. (...) Am început în 2014, atunci am scos Radarul Pădurilor. Pe urmă, modificări la Codul Silvic, cu scandaluri, cu firma Schweighofer, cu preşedintele Iohannis,maiţineţi minte, chiar dacă au trecut ceva ani de atunci. Atunci am avut o perioadă pază şi protecţie, SPP, dar acum nu, chiar dacă am continuat şi am luat măsuri cu lemnul de foc pentru populaţie, care a însemnat iarăşi o pierdere foarte mare pentru procesatori. Era la „diverse” lemnul respectiv. Num-am aşteptat, ştiam că încearcă să mă denigreze,dar nu m-am aşteptat să se ajungă atât de departe”, a mai pus fostul ministru Doina Pană.

Deputatul Doina Pană a mai precizat că este convinsă că a fost ceva „programat în timp”, că a făcut un tratament foarte puternic pentru eliminarea mercurului timp de 12 zile, iar apoi a folosit metode alternative, asta pentru că durează ani până se elimină tot, dar că modificările de pe EKG au revenit la normal.

Declaraţia aici: https://www.antena3.ro/actualitate/dezvaluiri-incredibile-fost-ministru-intoxicat-cu-mercur-520065.html

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5