Doina Pană: Şi un ministru incompetent la Păduri este o problemă de siguranţă naţională

Deputatul Doina Pană, fost ministru al Pădurilor, crede că aşa cum Consiliul Suprem de Apărare a ţării a hotărât că pădurile reprezintă un domeniu de siguranţă naţională, tot aşa, „un ministru incompetent la Păduri este o problemă de siguranţă naţională”. Declaraţia vine pe fondul blocajului care se înregistrează în domeniul silvic, pe lanţul vânzare masă lemnoasă – exploatare – fabrici de mobilă, primele proteste fiind anunţate pentru luni, 25 ianuarie.

         „Ştiţi de bătălia uriaşă pentru Codul Silvic. Vreau să vă spun că, cu toate presiunile din partea sectorului silvic, legislaţia subsecventă nu a fost adoptată. Suntem în situaţia în care s-a instalat deja o criză profundă, aproape că intră în colaps industria din domeniu şi vă reamintesc  că vorbim de aport uriaş la produsul intern brut, de circa 30 miliarde euro, că vorbim de 150.000 locuri de muncă, tocmai pentru că Regulamentul de valorificare a masei lemnoase existent este defectuos”, a precizat deputatul Pană.

         Potrivit acestei, încă din luna decembrie au fost făcute presiuni de la asociaţiile proprietarilor de păduri, a administratorilor, a firmelor de exploatare.

         „Am trimis şi eu, împreună cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, o scrisoare deschisă, prin care explicam că nu-i de glumă. Doamna ministru tace în continuare, nu face nimic în continuare şi, în consecinţă, în 25 ianuarie se anunţă un protest mare în Piaţa Victoriei şi pe urmă unul şi mai mare dacă nu se ia în serios.

         Aşa cum CSAT a hotărât că pădurea reprezintă un interes de siguranţă naţională, se poate vedea deja cu ochiul liber că şi un ministru incompetent la Păduri poate însemna un motiv de problemă de siguranţă naţională”, a concluzionat deputatul Doina Pană.

Comentarii

22/01/16 16:11
Balan Marius- e...

Atata o lalaim si o sucim pana se gata padurile. Albania ne-a demonstrat ca are vointa si stie mai bine sa-si protejeze avutia. A dat o lege f.buna ca timp de 10 ani sa nu se mai exploateze padurile. Noi de departe suntem cu mult mai mafioti si hoti decat ei. Totul sta intr-o solutie f. simpla. Vointa politicului din PARLAMENT poate sa puna de o lege si la noi. Ne trebuie prohibitia lemnului pe cel putin 15 -20 de ani, pt. ca la noi distrugerile si hotiile sunt mult mai profunde. Doar lemnul pt. focul de subzistenta, pt. fiecare gospodarie de la tara, si cei care au incalzire a centarlelor pe lemn, mai poate fi aprobat, dupa un calcul firesc. Avand in vedere ca suntem in zona TEMPERAT- CONTINENTALA, regenerarea naturala a padurilor este destul de buna, cu conditia sa nu mai vezi tafuri cu roti late care calca totul prin padure, si nici ATV-uri facandu-si de cap .Va garantez ca daca nu se va intampla asta, va veni vremea cand ARMATA va pazi padurea cu automatul in mana. Va fi prea tarziu.

25/01/16 08:32
Electrocompetenta

Vorbeste un inginer electrotehnician despre competente in problema padurilor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5