Deputatul Doina Pană către ministrul Mediului: În 4 luni, nu aţi venit cu măsuri concrete! În 2014, suprafaţa împădurită a fost dublă faţă de ce propuneţi pentru 2020!

Deputatul Adriana Doina Pană l-a întrebat pe Costel Alexe, candidat la funcția de Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, cine a adoptat principalele măsuri în privinţa stopării tăierii ilegale de arbori – Radarul Pădurilor, 112, preluarea în pază a tuturor pădurilor, noul Cod Silvic, legea contravenţiilor silvice -  PSD sau PNL. La audieri, deputatul scoal-democart bistriţean l-a criticat pe ministrul propus că este interesat doar de imaginea proprie.

“Rămâne valabil tot ceea ce am spus acum două săptămâni. Nu reiterez, dar pe lângă acelea, încă trei aspece. Domnule Costel Alexe, dvs. aţi fost un coleg de-al nostru din Comisia de mediu care promitea foarte mult. Pe măsură ce ne întâlnim, în calitatea dumneavoastră de ministru desemnat, nu vă mai recunosc, tot ceea ce faceţi e doar PR, nimic concret. Aveţi aproape 4 luni de când ocupaţi această funcţie şi doar arătaţi cu degetul în stânga şi-n dreapta, şi toată lumea e de vină şi invocaţi ce o să faceţi, ce o să fie, ce o să dregem, dar nimic din ceea ce am făcut. Vă aduc aminte că eu în primele 3 luni din 2014 am scos Radarul Pădurilor şi 112, măsuri concrete, ce am făcut”,a declarat deputatul Doina Pană.

Fostul ministru a menţionat că programul de împăduriri propus pentru 2020 este la jumătate faţă de anul 2014.

„Aţi venit cu „Împădurim o ţară”, este un program foarte bun, dar nu aţi spus care ţară. Noi România o împădurim de foarte multă vreme. Apropo de PR, dvs. ne spuneţi spuneţi câte milioane de puieţi vom planta, evitaţi să ne spuneţi câte hectare. Vă aduc aminte că în 2014, dacă vă uitaţi, împăduream două ţări, pentru că suprafaţa împădurită era dublă faţă de cât vă propuneţi să împăduriţi acum. Împădurirea nu o face Ministerul Mediului, nu o face ministrul, o face Romsilva, cu Consiliul de Administraţie. Renunţaţi la PR, veniţi cu măsuri concrete, că am înţeles că tot veniţi până vă dăm votul”, a mai spus deputatul bistriţean.

         Deputatul Doina Pană s-a referit şi la „isteria” creată privind calitatea aerului, menţionând că ar fi bine să nu se facă politică pe astfel de subiecte, Planul de management de la Bucureşti fiind chiar avizat de ministrul Mediului.

„Din punctul meu de vedere, nu are rost să o mai lungim, rămâne cum am stabilit acum două săptămâni”, a spus deputatul Pană.

Membrii Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru mediu şi Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic din Senat s-au exprimat "pentru" cu 19 voturi, "împotrivă" cu 18 voturi şi nicio abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Costel Alexe.

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5