Doleanţele medicilor de familie bistriţeni vor ajunge pe masa Guvernului, via prefectul Frenţ

Prefectul Ovidiu Victor Frenţ i-a invitat la sediul Palatului Administrativ pe reprezentanţii medicilor de familie din Bistriţa-Năsăud, şi anume dr. Niculai Dumitru- preşedinte şi dr. Tănase Otilia – secretar, din partea Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Bistriţa-Năsăud, precum şi reprezentantul Patronatului Medicilor de Familie din Bistriţa-Năsăud, dr. Gabriel Munteanu. Demersul vie ca urmare a acţiunilor de protest ale medicilor de familie începute la nivel naţional în 21 martie.  La întâlnire au participat şi Camelia Ilişuan - preşedinte-director al CJAS şi Anca  Andriţoiu - director executiv al DSP Bistriţa-Năsăud.

“Reprezentanţii medicilor de familie au punctat principalele probleme cu care se confruntă medicii de familie pe plan local, venind în acest sens şi cu propuneri pentru rezolvarea acestora.

Dintre punctele discutate, menţionăm  finanţarea insuficientă a activităţii medicilor de familie din bugetul de stat; contractul-cadru cu CJAS; aplicarea prevederilor noului Cod fiscal în activitatea cabinetelor private ale medicilor de familie; problema „Pacientul 21” – decontarea serviciilor medicale pentru o medie de doar 20 de pacienţi/zi; colaborarea deficitară cu primăriile; instabilitatea legislativă în domeniul sanitar; funcţionarea greoaie a sistemului informatic dedicat deţinătorilor de carduri de sănătate şi situaţia centrelor de permanenţă de pe raza judeţului”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Potrivit documentului remis redacţiei, “prefectul a recunoscut importanţa activităţii medicilor de familie şi necesitatea ca aceştia să fie susţinuţi pentru a oferi cetăţenilor servicii medicale de cea mai bună calitate, menţinerea stării de sănătate a populaţiei fiind o condiţie esenţială în dezvoltarea economică şi socială a judeţului nostru”.  

Instituţia Prefectului va transmite Ministerului Sănătăţii toate nemulţumirile exprimate de către reprezentanţii acestora, împreună cu propunerile pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii specifice a acestora şi a sistemului de sănătate publică în general. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5