Dorel Cosma a fost numit membru în comitetul de onoare al Asociaţiei "Rencontres Europeennes Europoesie” Paris

Eduard Călinescu

Asociaţia "Rencontres Europeennes Europoesie", prezidată de poetul Joel Conte, desfăşoară o frumoasă şi bogată activitate la Paris, Franţa, unde se întâlnesc atât artişti ai locului, cât şi invitaţi din alte ţări, pentru a sărbători de fiecare dată poezia, la ea acasă.
O delegaţie a scriitorilor români, formată din Dorel Cosma, Victoria Fătu-Nalaţiu, Elena M. Cîmpan şi Menuţ Maximinian, toţi membri ai Societăţii Scriitorilor Bistriţeni "Conexiuni", a fost prezentă de mai multe ori în "oraşul luminilor", participând la evenimentele propuse de către organizatori, printre care lansări de carte, prezentare de reviste, lecturi publice, emisiuni radio, vernisaje.
De asemenea, Joel Conte a fost invitat în repetate rânduri la Bistriţa, cu ocazia Festivalului Internaţional de Literatură şi Teatru "Liviu Rebreanu", dar şi cu alte prilejuri, de curând lansându-şi în Biserica Ortodoxă "Intrarea Maicii Domnului" noul volum de versuri.
Colaborarea dintre asociaţia pariziană şi societatea bistriţeană a prins contur tot mai evident, odată cu realizarea unei legături radio, în direct, din Turnul Bisericii Evanghelice în Turnul Eiffel.
Ca urmare a susţinerii neîntrerupte a acestei frăţii literare Paris - Bistriţa, dar şi pentru siguranţa pe care o dă schimburilor culturale, ca o recunoaştere şi apreciere a calităţilor de scriitor, DOREL COSMA a fost numit membru în Comitetul de Onoare al asociaţiei "Rencontres Européennes Europoesié".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5