Dosarul „păşunilor” din Livezile: Şase persoane trimise în judecată

Şase persoane din Livezile au fost trimise în judecată de procurori pentru comiterea unor infracţiuni de şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la delapidare.

Potrivit comunicatului remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, S.I., O.A.N., D.N.A., M.M.I., Z.F. şi B.D.A.D., „în calitate de consilieri locali în cadrul Consiliului Local Livezile şi, respectiv, consilier al primarului comunei Livezile, prin ameninţare cu excluderea din Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Raiul livezenilor” Livezile, şi cu interdicţia de a mai efectua lucrări de întreţinerea păşunilor şi, respectiv, cu rezilierea contractului de concesiune a unei suprafeţe de păşune care fusese încheiat, au pretins şi primit, în trei rânduri, în mod injust de la o persoană vătămată (preşedintele asociaţiei), în cursul anului 2013, suma totală de 6.000 lei”.

Banii pretinşi erau pentru realizarea unor activităţi „care excedeau atribuţiilor lor legale de serviciu, constând în deplasarea în teren pentru verificarea suprafeţelor de păşune ce se impuneau a fi supuse unor amenajări sau pentru recepţia unor lucrări”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5