Dare de seamă, la faţa locului, a Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Raiul livezenilor” din comuna Livezile

Ionuc Simionca – omul potrivit la locul potrivit

AC OC „Raiul livezenilor” a luat fiinţă în anul 2010, în baza Actului Constituţional. De menţionat faptul că din cadrul asociaţiei fac parte un grup lărgit de membri din cadrul comunei Livezile, iar modul de administrare a păşunii a fost distribuit în funcţie de suprafaţa pe care o deţine, cu contract de concesionare nr. 2267/20.04.2011, pe o durată de 10 ani, iar suprafaţa deţinută este de 205 hectare în comuna Livezile şi 127 hectare în satul Cuşma. De aici nemulţumirea crescătorilor vizavi de nerespectarea hotărârilor luate de Consiliul Local cu privire la modul şi amplasamentul de păşune a stânelor formate şi aprobate în Consiliul Local. Conform hotărârii membrilor utilizatori de păşune din cadrul asociaţiei s-a hotărât că Darea de seamă, cât şi şedinţa să aibă loc la faţa locului pentru a scoate la iveală realitatea şi adevărul la tot ce s-a întâmplat în teren şi pentru a nu se ivi suspiciuni din partea membrilor, cât şi a altor crescători care nu au nicio legătură cu această asociaţie, cât şi pentru convingerea modului de gestionare a banilor primiţi din subvenţia APIA, pe terenul aferent, cât şi lucrărilor efectuate pe aceste păşuni.
Cât despre investiţiile mai mari pe păşunea concesionată, din plăţi efectuate de APIA către AC OC Livezile, amintim decolmatarea şanţurilor de scurgere pe o suprafaţă de 74 hectare, împrăştiatul muşuroaielor, însămânţarea parcelelor, executarea a două puncte de adăpători plus nouă halăuri pentru animale, toate acestea fiind evaluate la peste 90.000 lei. A urmat curăţenia de spini şi scaieţi din toamnă până-n primăvară, în limita fondurilor disponibile, în locul numit Ploştină, cât şi alte lucrări de valoare mai mică.
În cadrul păşunii din Livezile a membrilor utilizatori din păşunea Valea Lungă şi Valea Cărămizilor, sumele alocate au fost mai mari. Aici s-a reabilitat drumul Valea Cărămizilor, decolmatarea şanţurilor pe o lungime de aproximativ 4 km, construirea de podeţe necesare drumului – în număr de 22. S-au executat cinci căi de acces în păşune, toate acestea fiind evaluate la suma de 200.000 lei, din care s-au plătit 100.000 lei din partea Asociaţiei, iar 20.000 din partea ACT Livezile şi 10.000 lei din partea OSM – District Livezile, iar diferenţa de 70.000 lei tot din partea Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Livezile, dar fără acordul financiar al Primăriei Livezile, cei care se mândresc cu rezultatele altora. Tot în acest context, s-a amenajat şi executat 15 fântâni –adăpători şi 56 de halăuri noi, cât şi recondiţionarea altor 18 pentru adăpatul animalelor, cât şi curăţatul păşunii în proporţie de 95%, conform cerinţelor APIA.
Duminică, 9 iunie, de la ora 11.30, la Stâna baciului Ioan Galben, în prezenţa a aproximativ 100 membri, s-a dezbătut Darea de seamă a asociaţiei. În deschidere, preşedintele Asociaţiei, Ionuţ Simionca, a prezentat audienţei situaţia la zi a tot ce s-a întâmplat cu lucrările efectuate, cât şi cu banii asociaţiei. La final au mai luat cuvântul vicepreşedintele asociaţiei – Griga Vasile din Cuşma, consilierii locali – Boancă Florin şi Puşcaş Mihai-, Marius Pomană, Sângeorzan Alexandru, iar dintre invitaţi Trişcă Ioan – fost preşedinte ACT Livezile, fiind foarte mulţumit de tot ce a văzut în acea zi. A mai luat cuvântul Ion Galben şi şeful de Post Livezile – Vlad Alexandru.
La final, preşedintele Asociaţiei, Ionuţ Simionca, a mulţumit tuturor colaboratorilor, membrilor asociaţiei, cât şi celor din Consiliul Local pentru buna colaborare. Toate aceste informaţii au fost culese la faţa locului prin bunăvoinţa AC OC Livezile, Ionuţ Simionca.

Comentarii

12/06/13 14:47
cetatean

Dare de seama la TV? Pai d-l presedinte a mai dat dari de seama de acest gen ce-i drept , netelevizate, insa fara sa prezinte acte doveditoare(bonuri, facturi fiscale). Oare ii e frica de ceva de are nevoie de presa? Ma intreb de ce invoca faptul ca Primaria se mandreste cu realizarile altora, cand de fapt initiativa a pornit exact de la aceasta, si la adunarile cetatenesti s-a subliniat public, de fiecare data, contributia fiecarei parti. Intreb si eu, ca cetatean de rand, daca eu ca proprietar al unui apartament, de ex, inchiriez locatia, oare chiriasul poate face modificari in apartamentul meu, fara sa-mi ceara acordul?(ex. sa demoleze un perete). Oare cum si-a permis marele presedinte de asociatie sa faca un drum cu buldozerul in pasune, fara a cere acordul prealabil al proprietarului, care este de fapt Primaria Livezile ...?Si mai are si "bunul simt" de a afirma pe un post de tv , ca si-a dat demisia din functia de consilier local, ptr a putea fi presedinte al ACOC. A uitat oare ca in momentul constituirii acestei asociatii, era deja consilier local si a devenit si presedinte al ACOC(2010) , fara nici o problema? Mintiti d-le presedinte, cu mult mai multe declaratii, insa va reamintesc ca minciuna are picioare scurte...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5