Două doamne din Beclean, reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Beclean, sprijiniţi informativ de lucrători din cadrul S.J.I.P.I Bistriţa-Năsăud, au efectuat joi un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Beclean.

„Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind mai multe persoane din Bistriţa şi Beclean, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”, precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma percheziţiilor efectuate, a fost descoperită cantitatea de 1.665 pachete ţigări (32.300 ţigarete), despre care sunt indicii că provin din Ucraina, fiind introduse în România prin eludarea taxelor vamale de import.

Pe fondul celor constatate, s-a procedat la indisponibilizarea cantităţii de 1.665 pachete ţigări, iar faţă de două femei în vârstă de 35 ani, respectiv de 61 ani, din Beclean, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Valoarea bunurilor indisponibilizate este în cuantum de 16.665 lei. Cercetările continuă de Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5