Două persoane aflate în pericol în zona Pasului Rotunda, salvate de jandarmii montani

Jandarmii montani din Rodna aflaţi într-o acţiune de patrulare în zona Pasul Rotunda din Munţii Rodnei, au întâlnit astăzi două persoane care se aflau lângă un autoturism Volkswagen Touran care derapase în urmă cu 3 ore, din cauza condiţiilor meteo (zăpadă şi gheaţă).  

„Simion S. de 31 de ani şi Valentina R. de 26 de ani, plecaseră din localitatea Feldru cu scopul de a ajunge în Cârlibaba, cu toate că pe această porţiune de drum nu este recomandată circulaţia autovehiculelor pe perioada iernii.

Imediat, jandarmii montani din Rodna au intervenit pentru salvarea celor doi tineri, deoarece aceştia erau blocaţi în zăpadă de aproximativ 3 ore. Zona fiind fără semnal aceştia nu au putut solicita sprijin prin intermediul telefonului mobil. Totodată, după ce au reuşit readucerea autoturismului pe partea carosabilă, jandarmii montani  i- au condus pe cei în cauză la Cabana Croitor din Pasul Rotunda, unde au fost serviţi cu

ceai cald, deoarece timpul petrecut în frig a fost destul de mare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei bistriţene.

                    Între timp, jandarmii montani au făcut rost de lanţuri antiderapante pentru autoturismul celor doi pentru a se întoarce în siguranţă spre casă, deoarece nu li s-a recomandat continuarea drumului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5