Dr. Corina Ernst despre “Săptămâna de Conştientizare a Creierului”

16 - 22 martie 2015 -

“Ceea ce gandim, devenim!”

V-ati intebat desigur “De unde, oare, ne vin gandurile?!”. Avem cu totii un raspuns; eu va propun doar sa ne gandim(!) putin la felul in care ceea ce gandim ne creeaza realitatea pe care o traim.
Orice gand sau sentiment este expresia activitatii creierului si se deruleaza in trei registre: electric, biochimic si molecular (anatomic). Gandul este o emisie de camp energetic, o forta materiala. In clipa in care gandim, odata cu formularea in mintea noastra a simbolurilor verbale – cuvintele – emitem si un camp energetic care este “lansat” in eter, iar gandurile noastre pot fi receptionate de “alte creiere”. Asa se pot explica si fenomenele telepatice, simultaneitatea unor idei in stiinta, aparitia unor “ganduri” straine de intentiile si preocuparile noasre, unele influente nocive,… intreg tabloul lumii in care traim. Astfel “lumea este cum o gandim, iar noi gandim ca lumea in care traim”.
Orice gand are si un continut afectiv, care poate fi neutru, pozitiv sau negativ. In functie de ceea ce gandim si simtim, vom avea ca substrat biochimic o substanta (neurortansmitator) cu efect benefic sau nociv, dupa cum sunt si gandurile sau sentimentele noastre, pozitive sau negative. “Otrava sau nectarul gandurilor si sentimentelor noastre circula prin vasele noastre spre toate celulele corpului nostru.” Am trait cu totii ecoul fizic negativ al unor clipe in care am primit o veste trista, o insulta sau o amenintare, precum am simtit si efectul pozitiv al unor momente de bucurie si fericire. Si pentru ca “mintea este bijuteria noastra, pe care o putem slefui cum vrem noi”, putem schimba realitatea pe care o traim “gandind superior felului in care ne simtim”.
Gandul este exteriorizat prin cuvinte. Ca si gandul, cuvantul este vibratie, energie si este “pecetea finala” care declanseaza fortele subtile ce creaza realitatea noastra. Prin cuvintele rostite, construim sau daramam. Suntem responsabili pentru fiecare gand, pentru fiecare cuvant, dar in mod obisnuit, suntem constienti doar de 5 - 10% din ceea ce gandim, vorbim si facem! Cand v-ati gandit ultima oara cu atentie la cuvintele pe care le folositi in fiecare zi? Cand “v-ati ascultat” ultima oara?!
Legea atractiei face ca ceea ce gandim, sa atragem. Gandind si rostind cu credinta “cuvinte magice” – vreau, cred, stiu, pot, sunt - putem deveni ceea ce ne dorim. Asadar, ceea ce gandim, devenim. Sa aveti doar ganduri frumoase!

Dr. Corina Ernst
DSP BN – Comp. Evaluarea si Promovarea Sanatatii

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5