„Puterea gândului 31 – Un exerciţiu care vă schimbă viaţa”

Trecem de la teorie la practică, începând cu un exerciţiu simplu şi uimitor de eficient. Presupunem, măcar pentru un moment, că puterea gândului funcţionează în mod firesc. Totul ce ai reuşit în viaţa s-a întâmplat ca un răspuns din partea universului, care reacţionează la gândurile cele mai puternice. Te întreb acum: cum este viaţa ta? Ai ajuns unde vrei? Eşti pe un drum bun? Sau te simţi prins în capcană evenimentelor, circumstanţelor, responsabilităţilor, care au ameţit voinţa de a dori mai mult?

Dacă este cazul, renunţă la explicaţii logice, ca de exemplu: de ce nu ai reuşit. Renunţă la scuze şi la autovictimizare. Fă doar o simplă investigare: care sunt gândurile mele în cursul zilei? De fiecare dată, când ai un gând care exprima lipsă, restricţii, sau altceva care nu este conform cu dorinţa ta, sau ştiinţa ta, spune STOP! - şi scrie gândul respectiv, oricât de mic şi neimportant ar fi, pe o hârtie. De exemplu: Am o cunoştinţă care trăieşte într-o situaţie materială foarte modestă. De fiecare dată când o vizitez, când vorbim, se referă la ceva din discuţia noastră şi spune „asta nu ne permitem”. Adevărat, situaţia ei nu îi permite să...cumpere fructe în fiecare zi, să călătorească în străinătate, să instaleze internetul acasă şi aşa mai departe. Dar ea întăreşte gândurile de LIPSĂ chiar şi în situaţiile în care nu ar fi nevoie, şi le dă energie. Dorinţa de a avea mai mult o face să gândească în fiecare clipă la – mai puţin! Şi mai puţin primeşte... Asta este cea mai mare capcană din aplicarea puterii gândului. Ştiu, obiceiul de a ne gândi la partea negativă a dorinţelor este greu de dezvăţat. Pentru că, adesea nu recunoaştem un gând negativ. Multe dorinţe se nasc din sentimente de lipsă. O femeia divorţată care îşi petrece sărbătorile fără niciun partener de mulţi ani poate să plângă deja la ideea că vine Crăciunul. Dacă se roagă: „Nu mai vreau să fiu singură”, a lansat încă un gând încărcat de sentimente triste şi un mesaj de lipsă. Puterea gândului adesea se întoarce spre noi - iar noi ne gândim că nu funcţionează! Adevărul este că funcţionează prea bine. Dacă avem atât de multă putere să ne punem într-o situaţie urâtă, atunci putem să folosim acelaşi mecanism să ne scoatem din ea, pentru a crea o nouă realitate. O altă capcană privind aplicare puterii gândului este realismul exagerat. „Nu visa – fii mai realist” am fost certată de multe ori în copilărie. Dar visele şi doar visele m-au salvat să mă autorestricţionez din cauza lipsei de talent, de şansă, de experienţă ... abordând fiecare ţintă cu cea mai mare ignoranţă de situaţia „reală”, din care am pornit. Am creat realitatea mea visând cu ochii deschis, plin de bucurie pentru că viitorul mult dorit deja exista şi mă aştepta undeva. Doar săgeata timpului ne separa.

De aceea: dacă te obişnuieşti cu gânduri de genul „situaţia mea NU-mi permite să fac...”, „NU vreau să fiu...” sau „sunt prea realist pentru a mai visa”, atunci tragi semnul STOP şi scrii. Vei fi surprins profund, câte gânduri de lipsă se adună. Exerciţiul încă nu prevede o analiză sau o schimbare. Primul pas este conştientizarea despre felul cum şi ce gândim. Fiecare om, chiar unul care este foarte convins că gândeşte pozitiv, are undeva o rană în suflet - o cicatrice veche privind un anume subiect, care cauzează eşecuri exact în acest domeniu, în care se repetă experienţe neplăcute toată viaţa, fără explicaţia logică: de ce. Am cunoscut oameni foarte buni în profesie, cu mult succes, frumoşi şi cu bani, dar fără partener. Analizându-le gândurile, am descoperit rana: o convingerea ascunsă în subconştientul că „nu merit să fiu iubit”. Cine gândeşte că nu merită să fie iubit, trebuie să fie măcar mai bun decât alţi, nu-i aşa? Greşeala trebuie conştientizată pentru a fi reparată.

Găseşte domeniu în care tu greşeşti prin gânduri. Fă acest exerciţiu măcar pentru o zi. Gândurile greşite se repetă des, de aceea, ele urcă repede din subconştient la suprafaţa conştientului. De obicei, sunt însoţit de sentimente proaste. Când te simţi jignit, rănit, trist sau fără speranţă, caută gândul în spatele acestor sentimente şi pune-l pe listă. Analiza listei o facem doar după ce am terminat cu greşelile şi capcanele care duc spre concluzia greşită că suntem victime ale sorţii. În „Puterea gândului 32 – Efectul restructurării” explic cum şi de ce oameni ajung des la convingere falsă că puterea gândului nu funcţionează.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5