Dragoş Hârjoabă, coordonator AUR BN: Voi repune pe rafturi produse din Austria, când ministrul de interne austriac îşi va cere scuze României

Dragoş Hârjoabă, coordonator interimar al AUR Bistriţa-Năsăud, a anunţat că pe 6 mai se va ieşi din nou în stradă pentru a apăra drepturile şi libertăţile românilor şi pentru a atrage atenţia asupra unui proiect de lege care îi vizează pe copiii „cu risc de separare de familie”.

         „E un protest la care ne dorim să participe cât mai mulţi oameni. Ştiţi că AUR are doar 10% pondere în Parlament, cu 10% nu poţi lua decizii, doar să atragi atenţia la ceea ce se întâmplă şi noi asta facem de când am intrat în Parlament. Problema principală pentru care dorim să ne adunăm în 6 mai este că acest Guvern toxic lucrează împotriva României. Acest PLX 145/2023 trebuie respins în totalitate, este un elefant mare băgat în cameră pe care nimeni nu-l vede. Acest proiect favorizează posibilitatea ca în România copiii să poată fi separaţi de părinţi. (...) Povestea asta este impusă ca toate familiile să poată să ajungă într-o poveste de vulnerabilitate, ca de exemplu lipsa completă a schemei de vaccinare”, a explicat Dragoş Hârjoabă.

         Acesta s-a referit şi la vizita ministrului de interne austriac Gerhard Karner care s-a opus intrării României în Schengen. „Eu sunt cel care am iniţiat boicotul împotriva Austriei, am scos din magazinele mele tot ce înseamnă Red Bull şi Pfanner, am menţinut până în momentul de faţă şi singura condiţie ca să le pun din nou este ca să-şi ceară scuze cancelarul şi ştim bine că nu o să o facă. România de 11 ani a îndeplinit toate condiţiile aderării în spaţiul Schengen, cu excepţia unei singure: să avem conducători care să lupte pentru acest drept al nostru”, a declarat Dragoş Hârjoabă.

Comentarii

29/04/23 08:02
Casa someșană

Hârjoabă, casă dărăpănată,
Bojdeucă someșană tunată,
Sprintenă precum o suveică,
Sloboade parfumul de beică.
Îndreaptă grivala din droburi.
Momește mistreții la știoburi.
Dumbrăvilor pline de ghinde,
Capcane din smâc le întinde.
Numără-n bârloguri toți urșii.
Hrănește cu mere tari, pârșii.
Pândește cocoșul-de-munte
Și-n creasta pădurilor ciunte,
Îndreaptă-ți distinsele pegre.
Decimează-le caprele-negre.
Iepurește, cu fes și-n ciubote,
Fișcăie pe stânci la marmote.
Cu nările-n vânt simți șacalii,
În haită cum vin, ca muscalii.
Brăhnește, cum fac vânătorii,
Când pleacă în rut - căpriorii.
Boncănește cu cerbii la ciute.
Așteaptă în standuri neștiute.
Armează discret că bursucul
Și-l scoate din tainiți năsucul
Și-adulmecă Fiara flămândă,
Închisă-n bordeiul de pândă,
Ce pune strajă drept în hotar,
Ca să vâneze noaptea, la far.
Hardughie - pretinsă din aur,
Cocioarbă cu solzi de balaur,
Prinsă pe colț, într-o scoabă,
Casă dărăpănată - hârjoabă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5