Dragoş Hârjoabă (AUR B-N): Măsurile fiscal-bugetare impuse de Guvern sunt împotriva românilor! Linie Verde pentru sprijinirea românilor la consulate!
Dragoş Hârjoabă, coordonator AUR Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, mizând pe aportul unor deputaţi şi senatori de la alte formaţiuni politice.
„Mai avem nevoie de câteva semnături pentru a putea fi depusă moţiunea de cenzură. Sperăm ca ceilalţi parlamentari să achieseze la această dorinţă a noastră. Vedem că măsurile fiscal-bugetare impuse sunt împotriva românilor, lovesc foarte tare în două sisteme destul de chinuite în România în momentul acesta, în domeniul construcţiilor şi IT-ului. TVA-ul crescut la anumite alimente şi băuturi îl vom regăsi tot în coşul de cumpărături, iar acea taxă de 1% asupra băncilor cu siguranţă o vom găsi în dobânzi. Aceste măsuri doar îngreunează, nu vor aduce nimic benefic”, a declarat Hârjoabă.
În context, coordonatorul AUR B-N a menţionat că a fost lansată linia verde pentru românii care locuiesc în afara graniţelor ţării şi care interacţionează cu consulatele României. „Este o platformă dedicată românilor aflaţi în Diasporă care întâmpină probleme cu consulatele, aşa că noi am pus la dispoziţie o echipă care să-i ajute când întâmpină dificultăţi. Un număr de telefon găsiţi pe site, iar toţi românii aflaţi în străinătate care întâmpină dificultăţi în a obţine programări sau diverse acte de la consulate pot apela liniştiţi această linie”, a declarat Dragoş Hârjoabă.
Dragoş Hârjoabă şi echipa din judeţ i-au urat liderului naţional George Simion „La mulţi ani!”, pentru că astăzi împlineşte 37 de ani.
Citiţi şi:
- AUR a lansat programul "Iarna românilor" și Caravana juridică! Va continua Caravana Medicală
- Dragoş Hârjoabă, coordonator AUR BN: Voi repune pe rafturi produse din Austria, când ministrul de interne austriac îşi va cere scuze României
- Dragoș Hârjoabă (AUR BN) reclamă atitudinea dură și antiromânească a instituțiilor de control în raport cu antreprenorii autohtoni!
- Dragoş Hârjoabă (coordonator AUR B-N): Ne propunem să ajutăm tot ce înseamnă producător român
- AUR BN îi îndeamnă pe bistriţeni să participe la protestul din Bucureşti, în 2 octombrie!
Comentarii
Motto:
„LINGĂUL și LICHEAUA sunt două din rolurile unui aceluiași personaj , numeros, hotărât de evenimentele unei epoci să ia asupră-și terminologia deficitară a vocabularului social. Și amândoi și licheaua și lingăul , sunt mai repede niște bolnavi ai unei epoci decât niște temperamente, nenăscuți, numai făcuți.”
(Tudor Arghezi- Rețete)
PNL nu mai există . Decaderea a început încă de la congresul de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, in care cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”!
(Vezi: https://m.facebook.com/4media.INFO/videos/tr%C4%83d%C4%83torul-rare%C8%9...
Ulterior s-a produs apropierea de PSD, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
După ce Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin alianta cu PSD , PNL a scăzut drastic in sondaje, ajungând la 15%.
De altfel Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
– Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
– Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
– A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
Asadar, acest guvern al struto-cămilei PSDNL are în vedere o reforma fiscală, prin împovărarea contribuabilului onest si a mediului de afaceri cu noi taxe si impozite care să aducă mai multi bani la buget pentru a reduce deficitul bugetar excesiv.
Klaus Iohannis considera ca măsurile fiscale incluse in "Ordonanta austeritătii" care urmează a fi adoptate in Parlament prin procedură de angajare a răspunderii Guvernului"sunt un pas în direcţia bună". De asemenea, Rareș Bogdan ,admiratorul declarat al presedintelui Iohannis , spune că PNL a făcut „eforturi supraomenești” ca ordonanța austerității „să fie mai ingurgitabilă”.
Nimic însă despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Reforma administrativ-teritorială se poate face acum printr-o procedură mai simplă fără modificarea constitutiei , printr-o lege organică in care să fie prevăzută comasarea mai multor judete in structuri administative mai mari. Aceasta se poate face mai simplu prin reducerea numărului de judete si păstrarea denumirii de „judet” prevăzută in actuala constitutie. Este modelul Poloniei care a făcut regionalizarea in 1999 prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare cu judetele de la noi) in 16 mari voievodate pentru a corespunde cerintelor Uniunii Europene.
Uniunea europeana nu recunoaste caracterul de regiune decât dacă ai minimum 800.000 de locuitori, iar in România nici un judet nu indeplineste acest criteriu. Dacă nu ai 800.000 de locuitori nu esti considerat regiune si deci nu poti sa depui direct proiecte pentru accesarea de fonduri europene, nefiind eligibil. Din această cauză România pierde multi bani europeni fiindcă totul depinde de guvernul de la Bucuresti unde lucrurile se miscă foarte greu.
De asemenea, la noi dintre cele 3.228 de orase si comune sau UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi a oferi servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean. În România sunt 2862 de comune din care 2.390 au sub 5.000 de locuitori, 891 n-au nici măcar 2.000 de oameni. Avem 216 orașe din care 117 au sub zece mii de cetățeni. Au însă aparate birocratice stufoase care le conduc, în mai toate cazurile cu ajutor de la stat. 2.593 de localități au beneficiat în 2022 de fonduri din bugetul statului pentru a putea să funcționeze. Și așa se întâmplă în fiecare an.
In acest caz, Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor vine cu urmatoarea solutie: „Primăriile care sunt gestionate prost ar trebui să fie lăsate să intre insolvență. Ori am avut de fiecare dată în acești ani ai guvernului în care primăriile care au acumulat arierate, au gestionat catastrofal activitatea au primit bani direct prin hotărâre de guvern la propunerea Ministerului de Finanțe pentru a li se șterge aceste datorii. Ori practic mesajul care este? Orice faceți cineva vă salvează”.
De aceea, Marcel Ciolacu ar face mai bine să-si asume răspunderea pe o reformă administrativ-teritorială care să ducă la reducerea risipei banului public in domeniul bugetar si abia pe urmă să apeleze la cresterea fiscalitătii in mediul privat.
Din păcate, n-ai cu cine. PSD și PNL, aceeași mizerie!
Adaugă comentariu nou