Dragoș Hârjoabă (AUR BN) reclamă atitudinea dură și antiromânească a instituțiilor de control în raport cu antreprenorii autohtoni!

Dragoş Hârjoabă, coordonatorul AUR Bistriţa-Năsăud, consideră că instituţiile de control ale statului ar trebui să aplice principiul prezumţiei de nevinovăţie în relaţia cu antreprenorii români. Potrivit acestuia, firmele româneşti, atâtea câte mai sunt, ar trebui să fie lăsate să producă, iar nu verificate de „n” ori pe an, de diferite instituţii. Acesta s-a referit şi la restaurantul din Bistriţa care a fost închis, chiar dacă nu a fost confirmată o toxiinfecţie alimentară la elevi.

         „Săptămâna aceasta, a fost la Bistriţa un eveniment cel puţin ciudat, în sensul că un restaurant a fost închis pentru nişte produse care au fost dovedite, în final, că nu erau purtătoare de germeni care să producă acea toxiinfecţie. Nu vreau să iau apărarea acelui restaurant, nici nu vreau să-l condamn, şi este deranjant faptul că instituţiile statului sunt atât de dure cu acei care aduc plus valoare, cu cei care au decis să rămână în România. Nu există în faţa lor acea prezumţie de nevinovăţie. Repet, nu ştiu dacă au fost sau dacă nu au fost probleme, dar modul în care oamenii care au funcţiile de control se raportează la cei care produc încă în ţara asta este inuman şi total antiromânesc. Suntem mai catolici decât Papa, suntem mai răi cu ai noştri decât sunt străinii”, a declarat Hârjoabă.

         Potrivit acestuia, nu este relevant dacă au fost sau nu probleme la acel operator economic, ci faptul că cei care au făcut controalele „nu au avut milă” şi nimeni nu va răspunde pentru prejudiciul de imagine, pentru paguba financiară a firmei. „Sunt câţiva care au hotărât să rămână în România. Mulţi au luat calea pribegiei şi mare parte din ei din cauza modului în care voi vă comportaţi. Ar trebui să vă pună un semn de întrebare şi să gândiţi cu totul diferit din clipa asta. Este un punct în programul de guvernare AUR – „Un singur control pe an” – (...) Românul trebuie să poată produce, nu trebuie să se lovească de tot feluri de legi şi hotărâri astfel încât să nu mai poată face faţă”, a mai spus Dragoş Hârjoabă.

         În context, coordonatul AUR B-N s-a referit şi la decizia de limitare a plăţilor în numerar, „o măsură împotriva românilor”, mai ales că în mediul rural nu toată lumea are carduri şi nu toţi ştiu să le folosească. „Este o măsură total antiromânească. Sunt ţări ca Slovacia, Austria, Elveţia care au spus nu doar plăţilor electronice.  E foarte important ca plăţile să rămână aşa cum au fost de mii de ani, dacă nu vom ajunge la troc, pentru că oamenii de la ţară nu au carduri, nu au sistemele magice de plată şi cumva ne îngrădiţi libertatea”, a mai spus Hârjoabă.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5