Drumul facebook-ului: de la Sărăţel, spre balta cu nămol, pe asfalt

Modernizarea DJ 172 G, de la Sărăţel la Domneşti, a fost posibilă, în urma multor mesaje transmise de bistriţeni pe o reţea de socializare către preşedintele CJ. Lucrările în valoare de aproximativ 2,5 milioane lei au însumat, pe lângă asfalt, şi 2,4 km de şanţuri betonate, parcări, amplasarea de podeţe tubulare, amenajarea unor drumuri laterale etc.

„E o porţiune de 2,2 km pe care am reuşit s-o modernizăm, în special la solicitarea cetăţenilor din municipiul Bistriţa, care mi-au scris foarte mult pe facebook şi care ne-au rugat să încercăm să modernizăm acest drum. Pe timp de vară, este această baltă sărată, cu nămol cu proprietăţi terapeutice, cel puţin la nivelul celor de la Techirghiol, iar doarte mulţi cetăţeni din municipiul Bistriţa vin aici. E o investiţie de aproximativ 2,5 milioane lei, constructor a fost Katerpilar Transilvania SRL din Reteag, care a făcut o lucrare de foarte bună calitate”, a menţionat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene a adăugat că a discutat cu primarul Sorin Mititean de la Şieu Măgheruş, pentru a găsi o soluţie cu privire la amenajarea acelui loc cu nămol. „A început demersurile în instanţă pentru a putea intebula această porţiune de teren. Când avem rezolvate actele de proprietate, am toată disponibilitatea ca împreună cu CJ să intrăm într- un ADI şi să avem condiţii civilizate pentru oamenii care vin vara să folosească proprietăţile terapeutice ale nămolului”, a explicat preşedintele Moldovan. .

         De cealaltă parte, vicepreşedintele Dorin Popescu a arătat faptul că pe de o parte este o zonă este foarte solicitată de către bistriţeni, însă lipsa de civilizaţia se manifestă încă pregnant. „Uitaţi-vă în jur şi veţi vedea pungi, pet-uri, mizerie, gunoaie aruncate. Dacă se doreşte se poate, să scoţi gunoiul la un drum unde o maşină are acces. Depinde doar de noi”, a menţionat vicepreşedintele Popescu.

 

 

Comentarii

08/12/15 15:32
Cititor

Vai... din "balta " aia ... m-am umplut cu raie peste tot... de a trebuit sa ma ung cu tot felul de "alifii" date de doctori si sa fac tratament 2 saptamani de zile... pana am scapat ! Aviz celor care merg pe acolo...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5