Drumul Romanilor 3.0! Bogdan Berende a cucerit trofeul ViaTransilvanica. Jurnalistul britanic Charlie Ottley, invitat de onoare

La intersecția Drumului Romanilor și ViaTransilvanica s-au întâlnit sportul, pasiunea, oamenii și cel mai bun prieten al lor, câinele!

Pasul Tihuţa a găzduit cea de-a treia ediţie a competiției sportive Drumul Romanilor, organizată de Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud în colaborare cu Tăşuleasa Social, o competiție destinată atelajelor canine - ramură sportivă „proaspăt” introdusă în România.

Săniile trase de câinii nordici au oferit un adevărat spectacol şi în această ediţie care a avut un adevărat succes. Trofeul Via Transilvanica oferit în cadrul Drumul Romanilor 3.0 a fost câştigat de Bogdan Berende.

„Felicitări organizatorilor, domnului Berende Damaschin, tuturor participanților, voluntarilor, susținătorilor și mai ales câinilor! Ne bucurăm că printre spectatori a fost prezent și realizatorul documentarelor Wild Carpathia, jurnalistul britanic Charlie Ottley, care a apreciat atmosfera, peisajul mirific și concursul de atelaje canine, iar Alin Ușeriu, președintele Tăşuleasa Social, l-a invitat să ofere chiar el unul dintre premii. Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Jandarmeria BistritaSalvamont Bistriţa-Năsăud au susținut încă de la prima ediție și vor susține în continuare acest deosebit concurs-eveniment prin care „Drumul Romanilor”, un sit istoric și cultural special, este excelent promovat, creându-se astfel premisele pentru dezvoltarea unui adevărat brand local”, precizează Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, într-o informare de presă.

De altfel, rezultatele obținute la competiții interne și internaționale, precum și dăruirea pentru acest sport a unor oameni ca Damaschin Berende și a preotului Kiss Attila din Rodna, au convins autorităţile să susțină -  prin Instituția Prefectului, Consiliul Județean și deputatul Daniel Suciu -  recunoașterea oficială a competiției de atelaje canine, în România, ca ramură a sportului, printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului, emis în data de 10.04.2017.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5