Întrecerile de atelaje canine, de la hobby la sport oficial. Prefectul Ovidiu Frenţ va susţine iniţiativa!

Prefectul Ovidiu Frenț s-a întâlnit astăzi cu Damaschin Berende şi cu părintele Kiss Attila, campion mondial în competiţia de atelaje canine. Pe de o parte, prefectul judeţului i-a felicitat pentru performanțele obținute, de cealaltă parte fiind remarcat sprijinul acordat pentru organizarea, în premieră, la Piatra Fântânele, a Concursului Internațional de atelaje canine.

„Domnul Kiss Attila solicită în nume propriu, cât și în numele practicanților acestui sport, recunoașterea oficială ca ramură sportivă. Ramura sportivă " sport cu atelaje canine " este cunoscută atât în România cât și pe plan internațional sub denumirea de Sleddog Sport. Ovidiu Frenț va sprijini inițiativa pentru recunoașterea acestui sport ca ramură a sportului național”, se arată în informarea postată de Instituţia Prefectului.

În prezent, acest sport nu este înca recunoscut oficial în România (organizarea federaţiei dedicate acestui sport fiind în prezent în etapa de pregătire/aprobare). Practic,  musherii (conducătorii de sănii) şi câinii nordici se înscriu la competiţii de drag. Cei doi bistriţeni probabil că își propun să oficializeze această legătură excepţională dintre om şi câine într-un sport recunoscut ca atare, aşa cum se întâmplă în alte state.

Preotul romano-catolic Kiss Attila a devenit, luna trecută,  campion mondial la Millegrobbe (Italia), la  B1 (şase câini), acesta mai deţinând un titlu de vicecampion mondial şi două de campion european. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5