Bogdan Berendea, campion european de atelaje trase de câini. Preşedintele Moldovan: Ar fi un lucru extraordinar pentru judeţul nostru să organizeze un campionat mondial sau european

         Bogdan Berendea este campion european de DriLand, sport de atelaj canin pe uscat, cu roţi, în timp ce preotul Kiss Attila a obţinut locul IV, competiţia având loc în Ungaria, în perioada 8-10 noiembrie. Cu acest prilej,  administraţia judeţeană a ţinut să promoveze performanţele acestor sportivi prin intermediul unei conferinţe de presă girată de preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, la care a mai participat Damaschin Berendea, de la CS Sled Dog Bistriţa-Năsăud.

         „În urma participării la Campionatul European de Atelaje Trase de Câini, tânărul Bogdan Berendea a reuşit un rezultat excepţional, medalia de aur, la categoria atelaje trase de şase câini şi un loc VIII la cele trase de patru câini. Părintele Kiss a obţinut locul IV la atelajele trase de opt câini. Au fost 193 de concurenţi din 17 ţări la acest Campionat European. De la început, Consiliul Judeţean a fost partener şi, aşa cum de fiecare dată încercăm să fim de folos şi să sprijinim toate tipurile de iniţiative pozitive, anul acesta, prin Legea 350 privind finanţările nerambursabile, am alocat o finanţare de 20.000 lei care a sprijinit participarea la acest campionat european. Din aceşti bani a fost achiziţionat un cart de antrenament. Îi felicit pe toţi pentru ceea ce fac, pentru efortul lor. Bogdan Berendea a mai pus încă o dată numele judeţului Bistriţa-Năsăud pe o hartă nouă. În continuare, în măsura posibilităţilor şi a bugetului vom fi alături de ei”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.

         Damaschin Berendea, de la CS Sled Dog B-N, a punctat faptul că atât preşedintele Radu Moldovan, cât şi prefectul Ovidiu Frenţ au făcut lobby la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru recunoaşterea acestui sport. Acesta a scos în evidenţă şi sprijinul oferit de sponsori precum Tăşuleasa Social, Carmolact Monor, Dimex Company, Sepia Print şi Dan Promovet SRL. Acesta a menţionat faptul că o altă medalie, de bronz european, a fost adjudecată de Daniel Tentiş (atelaj cu patru câini Malamut), dar şi că Bogdan Berendea a obţinut al doilea timp în competiţia de „4 câini”, dar acest lucru nu a fost recunoscut finalmente de arbitrii competiţiei. Mai mult, echipajul lui Bogdan Berendea nu a mai ajuns în Anglia, unde la sfârşitul acestei săptămâni s-a desfăşurat Campionatul Mondial. Acesta a fost nevoit să se întoarcă de la graniţa cu Germania din motive obiective, rezultatele înregistrate confirmând faptul că bistriţeanul avea toate şansele să urce pe podium.

         Preotul Kiss Attila, campion mondial şi multiplu campion european, a ţinut să remarce faptul că Bistriţa-Năsăud „este singurul judeţ din România care a îmbrăţişat acest sport şi care stă lângă performanţele sportive”. „Mulţumim preşedintelui CJ pentru că întotdeauna a fost deschis, dar şi tuturor celor care s-au implicat pentru recunoaşterea acestui sport. Sperăm ca pe viitor să ne ajutaţi să ne îndeplinim cu adevărat visele noastre, cândva să aducem aici, în zona noastră, un campionat european sau mondial”, a spus Kiss Attila.

         Nu în ultimul rând, campionul european Bogdan Berendea s-a arătat încântat de faptul că pentru a treia oară consecutiv a reuşit să aducă o medalie de aur în România. „Toate cele trei zile au fost extrem de dificile. (...) Am pregătit acest campionat extrem de bine. Îmi pare rău că nu am putut ajunge la Campionatul Mondial, unde, la cât de bine sunt pregătiţi câinii, cred că aş fi avut şanse să urc pe podium la ambele categorii. Sunt extrem de mulţumit de rezultatele mele şi sper, cu ajutorul sponsorilor şi al Consiliului Judeţean, să reuşim să aducem un concurs la nivel european sau mondial aici, la Bistriţa”, a declarat Bogdan Berendea.

         Sportivii de la CS Sled Dog B-N pregătesc cea de-a IV-a ediţie a concursului de sănii trase de câini „Drumul Romanilor”, programat în luna ianuarie. Dacă vor primi sprijin de la Consiliul Judeţean aceşti îşi propun să ajungă în luna februarie, în Slovacia, la Campionatul Mondial de sănii trase de câini.

***

         În loc de concluzie, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că, dacă dimensiunea bugetului va fi una bună, atunci cu siguranţă va sprijini demersul clubului de a atrage o competiţie importantă de sănii trase de câini. „Sper ca bugetul pe anul viitor să fie unul de cel puţin dimensiunea celui pe care l-am avut în 2019. Aştept cu nerăbdare să văd cum va arăta bugetul şi în mine aveţi un sprijin. Ar fi un lucru extraordinar pentru judeţul nostru să poată organiza o astfel de competiţie. Îl vom suna pe domnul ing. Chira care gestionează pădurile din zona de Câmpie. E nevoie de drumuri forestiere de pământ, care pot fi în zona Lechinţa, Teaca sau pe Valea Şieului. Îi vom contacta pe domnii primari din zona respectivă. Trebuie o evaluare a necesarului financiar pentru organizarea acestei competiţii. După Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, să avem un alt campionat mondial sau european ar fi un lucru foarte bun pentru judeţul nostru”, a spus preşedintele Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5