Drumul spre Miţa şi cel de pe Valea Ilvelor se vor finaliza în acest an! Ce drumuri judeţene mai sunt în lucru!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că în acest an se vor finaliza lucrările de modernizare la două tronsone Drumul Judeţean Poarta Transilvaniei.

În acest an vom finaliza şi tronsonul 2 din Lotul 1, mai exact intersecţia cu Drumul Blajului, pe la Miţa, se va finaliza şi Lotul 4. E într-un stadiu foarte avansat drumul Cociu – Nimigea – Zagra şi, de asemenea, se lucrează intens la Cuşma – Satu Nou.

         Avem nevoie de ultimele avize de la Apele Române şi încep lucrările de la Şieu – Teaca – Ocniţa până în Dealul Măriilor. De asemenea, mai sunt mici detalii pe care colegii mei de la Direcţia Tehnică şi de Investiţii le iau împreună cu constructorul pentru Bistriţa – Tărpiu. Am semnat contractul de finanţare pentru  reabilitare DJ 151. În momentul de faţă se derulează procedura de achiziţie pentru proiectare-consultant şi ne pregătim – colegii mei lucrează deja de două săptămâni la toate documentaţiile necesare – pentru Anghel Saligny. Sunt încă câteva capete de drumuri care trebuie rezolvate şi ne pregătim cu documentaţiile necesare ca să putem depune proiecte”,  a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că aşteaptă normele de aplicare pentru acest program de investiţii guvernamentale. „Eu cred că decizia Guvernului de a continua proiectele de investiţii pentru comunităţile locale este foarte bună, chiar dacă e o întreagă dezbatere pe acest subiect, chiar dacă eu reprezint un partid de Opoziţie, susţin cu toată tăria că proiecte de finanţare cu fonduri guvernamentale care să vină complementar pentru a dezvolta comunităţile, acolo unde nu sunt fonduri europene îndestulătoare pentru infrastructura de apă-canal, drumuri, reţea de gaz, infrastructură şcolară, dispensar, infrastructură culturală sunt foarte bine venite şi eu cred că decizia Guvernului este una foarte bună. Aşteptăm cu mare interes normele de aplicare şi sigur că şi finanţarea, să nu rămână doar o poveste de  campanie electorală internă politică, pentru că ştim că finanţările pe PNDL 2, lucrări în derulare, s-au sistat în iunie. Bugetul a venit la sfârşitul lui martie- aprilie şi din iunie s-au sistat plăţile. Sperăm că nu este doar o gogoaşă şi că va fi program serios pentru că comunităţile locale din România au foarte mare nevoie de un asemenea proiect de execuţie”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

          

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5