După absolvire, tinerii medici vor primi drept de liberă practică limitat

De la începutul anului viitor, tinerii absolvenţi ai facultăţilor de medicină se vor putea încadra ca ,,ucenici” la medicii cu experienţă, fie în spitale, fie în cabinetele medicilor de familie. Vestea le-a fost dată absolvenţilor de către Ministerul Sănătăţii.

Într-un comunicat al ministerului se arată că va fi introdus dreptul de liberă practică limitat pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, pe anumite competenţe, stabilite de către minister cu avizul Colegiului Medicilor din România.

Măsura este luată pentru a-i ajuta pe medicii tineri să profeseze imediat ce ies de pe băncile facultăţilor, chiar dacă nu iau examenul de rezidenţiat. În prezent, medicul care termină cursurile universitare nu poate fi angajat decât cel mult la una dintre firmele de medicamente, vânzător.

,,Tinerii absolvenţi ai facultăţilor de medicină vor putea fi angajaţi după ce termină facultatea ca ajutoare în anumite secţii, la UPU, cabinetele medicilor de familie. Vor lucra sub îndrumare, fără a avea dreptul la parafă sau semnătură. În acest fel tinerii vor putea fi responsabilizaţi să se pregătească mai bine în timpul facultăţii, şi chiar dacă nu vor intra în rezidenţiat nu vor pierde cunoştinţele acumulate în timpul facultăţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

O altă propunere vizează şi ca medicii rezidenţi, din anul IV, să poată intra în liniile de gardă cu drept de parafă, ştampilă şi cod.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5