Ministrul Sănătăţii: 80-85% din problemele de sănătate ar trebui rezolvate de medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, în cadrul Conferinţei de pediatrie pentru medicii de familie, că medicina de familie este cea mai importantă forţă din sistem nu numai numeric, existând peste 11.000 de medici de familie, dar şi din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale, scrie Evenimentul zilei.

Potrivit ministrului Sănătăţii, medicii de familie ar putea beneficia de stimulente pentru a nu-şi mai redirecţiona pacienţii către spitale şi pentru a-i trata la cabinetele lor.

Pachetul de stimulente este în lucru şi este destinat, în special, pentru medicii din rural. Medicii de familie spun că sunt informaţi de faptul că vor beneficia de suplimentări de fonduri dacă îşi vor trimite mai puţini pacienţi la spital, în perioada următoare.

Prin această măsură, unităţile de primire ale urgenţelor nu ar mai fi atât de aglomerate, multe dintre problemele oamenilor putând fi rezolvate în cabinetele medicilor de familie. De cele mai multe ori, medicii de la Urgenţe se plâng de asaltul pacienţilor care nu reprezintă urgenţe medicale.

Noul ministru al Sănătăţii a apreciat că 85 la sută dintre pacienţi nu ar trebui să ajungă la spitale pentru a-şi rezolva problemele de sănătate, ci ar putea să şi le rezolve la cabinetele de medicină de familie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5