Durerile unui om al străzii

Stimată Redacţie, Prin dvs. am o rugăminte adresată d-lui Preşedinte şi Guvernului României

Mă numesc Ziegler Dan (Moclogea), născut la 26.10.1962, în Bistriţa. Datorită unor datorii la stat pentru blocul ce-l deţineam în Bistriţa, Aleea Tihuţa, bl. K2, sc.A, etaj 4, ap.20, am fost nevoit să iau bani cu împrumut să plătesc datoriile. Am primit banii cu condiţia ca, ulterior, să îl vând celui care mi-a dat banii. Bineînţeles, cu o diferenţă de bani. Aşa că am vândut apartamentul, mi-am luat diferenţa (care nu mi-a ajuns decât pentru 10 luni pentru chirie).
Soţia mea, Ziegler Dorina Voichiţa a avut ultima locuinţă în Dragoş Vodă, str. Morii, ap 9, pe care a cumpărat-o de la numitul R. I., din Pietriş, care nu avea dreptul să vândă deoarece stătea în acea garsonieră doar să aibă grijă de garsonieră şi să plătească datoriile. Aduc la cunoştinţă că R. I. stătea în garsonieră în spaţiul vărului său, care era plecat în Spania. Astfel, soţia mea a fost evacuată cu copilul, luat de stat şi a rămas pe drumuri, ca şi mine. Există sentinţa de condamnare a numitului R. I. la 2 ani de închisoare cu suspendare la dosar, pe care l-am depus pentru a primi o altă locuinţă (o garsonieră) de la Primăria municipiului Bistriţa. De circa 15 ani dormim prin păduri, staţii CFR (pe lângă linii ca şi câinii), mâncăm din containere şi iarna bem spirt să ne încălzim.
Prin intermediul dvs., poate, Preşedintele României şi Parlamentul vor lua o deciziei şi să primim şi noi câte o căsuţă cât de mică pentru a nu muri pe drum, ca alţi aşa zişi Boschetari, de foame şi frig.
Ceea ce m-a determinat să vă scriu este faptul că o prietenă de-a noastră, care a stat pe Titulescu, la casa Maimuţelor, a fost evacuată datorită datoriilor, dar anul trecut, în 2012, în ajun de Revelion, a murit degerată , pe o bancă în gară sau autogară, nu ştiu exact. Centrele de cazare ale celor fără adăpost nu se deschid Boschetarilor decât când mor 20-30 de boschetari în toată ţara. În consecinţă, rog pe cei menţionaţi mai sus – Preşedinte, Guvern, Prefecturi, primării, să ne ajute şi pe noi, cei care suntem pleava societăţii (Am ajuns pleava societăţii datorită celor avizi de bani). Ei umblă în Mercedesuri de 100.000 euro, iar noi murim de foame şi de frig.
Totodată, prin intermediul ziarului dv. vreau să mulţumesc oamenilor de bine care de 15 ani m-au ajutat să nu mor de foame şi frig. Aceştia sunt: Oprea Ionel din Dumitra, Familia doamnei doctor Ciutan Ildiko şi soţul ei, domnul profesor Ciutan, dl. Florică, dl. Max de la redacţie, dl. A. Ceuca, dl. Calman şi patroanei şi patronului de la Inn Joy.
Nu în ultimul rând dl. Vasile Moldovan şi actualului primar Creţu pentru indulgenţă.
Stimată Redacţie, stimaţi cetăţeni – în numele tuturor boschetarilor şi celor necăjiţi, vă rugăm să ne ajutaţi şi pe noi. (Nu bem pentru că vrem să bem, pentru că dormim prin containere, păduri, pe lângă linii le CFR. Aş vrea să vă puneţi dv. în situaţia noastră şi veţi ajunge la concluzia că avem dreptate. Mai ales iarna băutura ne încălzeşte şi ne amorţeşte. Câte odată ne amorţeşte cu totul, ca pe sora noastră Maimuţa, moartă degerată în staţia CFR sau Autogara Bistriţa în ajunul Revelionului. Declar că îmi asum toată responsabilitatea de cele scrise mai sus.
S-au făcut cuşete pentru haine, pantofi şi genţi. Le-am văzut. Hainele şi pantofii ajung în Second. Mai aduc la cunoştinţă că cei cazaţi la centru nu au mâncare şi trăiesc din containere.

Ziegler Dan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5