Echipajul Liceului de Arte “Corneliu Baba” şi cel al Colegiului Tehnic Infoel au câştigat Concursul „O Europa mai sigură!”

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistriţa, și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au organizat, în perioada 1 – 15 iunie 2015, Concursul pentru liceeni “O Europa mai sigură”. Echipaje înscrise în competiție au avut de soluționat cazuri incitante, de realizat materiale audio-vizuale sau de surprins, prin ochiul aparatului de fotografiat, momente de încălcare a legilor sau comportamente neadecvate cetățeniei europene. Concursul a fost parte a Campaniei cu același nume, care a debutat în luna mai.

Una dintre principalele priorități ale Comisiei Europene condusă de Jean-Claude Juncker este consolidarea, la nivel european, a „spațiului de justiție şi de drepturi fundamentale bazat pe încredere reciprocă”, acordând o atenție deosebită promovării valorilor comune. Aceasta, împreună cu dezvoltarea cetăţeniei participative în rândul tinerilor, reprezintă temele cheie ale Campaniei de informare “O Europa mai sigură”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistriţa, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Campania cuprinde sesiuni informativ-educative în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița, concursuri şi evenimente în aer liber.

Concursul „O Europa mai sigură!”, desfăşurat în prima jumătate a lunii iunie 2015 a inclus trei probe:
 Realizarea unui material video (film/ spot) care să constituie un imbold în rândul tinerilor, pentru prevenirea şi combaterea infracționalității, delicvenței juvenile şi discriminării.
 “Poliţist pentru o zi” - rezolvarea unor cazuri ipotetice de încălcare a legii sub îndrumarea comisarilor de poliţie.
 “Poliţia cetăţeanului - surprinderea, de către liceenii participanţi, a unor instantaee care reflectă situaţii de încăclare a legii, discriminare sau comportamente neadecvate statutului de cetățeni europeni.

S-au încris în competiție echipajele Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, Colegiului Tehnic Infoel şi Liceului de Arte „Corneliu Baba”. Ultimele două s-au clasat pe primul loc, obținând acelaşi punctaj la finalul probelor. Materialele realizate pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Bistrița: https://www.facebook.com/EuropeDirectBistrita

În cadrul festivității de premiere care a avut loc în data de 18 iunie 2015, pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, echipajele au fost recompensate cu accesorii IT, iar ocupanții locului I cu participarea la tabăra de fotografie „EU descopăr Oameni şi locuri”, organizată de Centrul Europe Direct Bistrița în parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramureş, la începutul lunii septembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5